Gemeente Leiden

Autovrije zondag in Leiden

Op zondag 9 september houdt Leiden de autovrije zondagmiddag. De Leidse binnenstad wordt van 12.00 tot 17.00 uur grotendeels afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en brom- en snorfietsen. In het afgesloten gebied vinden diverse sportactiviteiten, workshops en muziekoptredens plaats. Dit jaar valt de autovrije zondag samen met de Open Monumentendagen.

Waarom een autovrije zondag?
Ieder jaar in september wordt in een aantal Europese steden een autovrije dag gehouden. De autovrije zondag vraagt aandacht voor het belang van schone lucht en geeft de straten voor één dag terug aan kinderen, fietsers en voetgangers. Kortom: het is een dag om te genieten van een schone, veilige en rustige omgeving.

Activiteiten
Er is 9 september aanstaande veel te doen in Leiden. Bezoekers kunnen genieten van thematische rondwandelingen, kinderactiviteiten, muziek en dans. Kijk voor het volledige programma of voor meer informatie op www.leiden.nl/autovrijezondag.

Afgesloten gebied
Het afgesloten gebied omvat de Hooigracht, Oude Vest, Turfmarkt, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Rapenburg, Steenschuur, Pelikaanstraat, Gangetje, de Nieuwe Rijn en het gebied daarbinnen.

Gratis openbaar vervoer in Leiden!
Het openbaar vervoer in Leiden, Voorschoten, Leiderdorp en Oegstgeest is tijdens de autovrije zondag gratis.

Meer informatie
De autovrije zondag wordt georganiseerd door het comité Autovrije Zondag, bestaande uit het Astma Fonds, Milieudefensie, Platform Gehandicapten Leiden, de Fietsersbond en plaatselijke politici. De gemeente Leiden ondersteunt en faciliteert. Voor het volledige programma of meer informatie: www.leiden.nl/autovrijezondag


---