Gemeente Hengelo

Modespektakel Hengelo met koopzondag

Op zondag 9 september vindt voor de negende keer op rij het Modespektakel plaats in de Hengelose binnenstad. Hengelo houdt daarmee haar naam als modestad hoog. Op de maar liefst 500 meter lange catwalk, slingerend door het centrum, laten zon vijfendertig Hengelose modewinkels zich van hun beste kant zien.

De nieuwste en meest trendy najaars- en wintercollectie wordt geïntroduceerd door een ladyspeaker, die meer vertelt over het geshowde.

Wervelende modeshow

Bij het volledige en gevarieerde modeaanbod gaat het niet alleen om jurken, rokken, blouses en broeken. Ook de laatste trends op het gebied van schoenen, tassen, kapsels en andere accessoires komen op het podium voorbij. Kapsalons uit de hele binnenstad stylen de modellen. Aansluitend aan de spectaculaire opening start om 12.45 uur de eerste modeshow. De bezoekers kunnen genieten van het volledige aanbod van wat Hengelo te bieden heeft op modegebied. De deelnemende zaken hebben alle geshowde kleding op voorraad. De bezoekers kunnen dus gelijk in de winkels terecht, die op deze koopzondag geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Presentatie Hengelose centrumgids

Speciale aandacht is er tijdens het Modespektakel voor de officiële presentatie van de Hengelose centrumgids. Wethouder Ter Ellen doopt om 12.30 uur in de feesttent het eerste exemplaar. In de centrumgids staat alle informatie voor een leuke dag óf voor een langer verblijf in Hengelo. Zo staan er adressen in van leuke restaurantjes, winkels en hotels, worden er beschrijvingen gegeven van Hengelose evenementen, kunst en cultuur en er is informatie te vinden over de parkeergelegenheden. De gids bevat ook een Duitstalig gedeelte. De centrumgids is na de presentatie verkrijgbaar bij de ANWB/VVV Hengelo, Nieuwstraat 59.

Gevarieerd randprogramma

Naast de kernactiviteit mode kan de bezoeker deze zondag ook genieten van een uitgebreid randprogramma. Klik hier om het programma te bekijken.