Europese demonstratie 9/9 UNITED FOR TRUTH


EUROPESE VREEDZAME DEMONSTRATIE IN BRUSSEL OP 9 SEPTEMBER 2007 OM 14 UUR

BRUSSEL, 20070907 -- Onlangs drukte de Franse minister van huisvesting en steden haar twijfels uit omtrent het officiële 9/11-rapport. Daarvoor hadden Michael Meacher, minister van staat in Groot Britanie, en Andreas Von Bullow, een vroeger minister uit Duitsland, gezegd dat de aanslagen op 9/11 en de 'War on terror' geörchestreerd werden door de Bush-administratie.

Prof. David Ray Griffin gaf op 14 september 2006 zijn lezing 'Moet de waarheid worden vrijgegeven of niet' in Kopenhagen, Denemarken. Hierin vroeg hij een Europees onderzoek naar de feiten van 11 september 2001. Om deze vraag te beantwoorden organiseert de Belgische organisatie United for Truth een Europese demonstratie door Brussel, België op zondag 9 september 2007. De demonstratie gaat van start vanaf 14 uur aan het station van Brussel-Noord, om daarna door het centrum, te eindigen aan Brussel-Zuid. United For Truth verenigt mensen van de verschillende waarheids-, vredes- en mensenrechtenorganisaties in Europa.

De 9/9 - United For Truth-demonstratie zou de eerste grote protestmars in Europa moeten worden, dat een duidelijke verandering eist, en tevens een uitdaging zal zijn voor alle politici in Europa. Alle demonstranten geloven dat de huidige economie en het monetaire systeem aan de basis liggen van de armoede in de wereld, de langzame verdwijning van democratie en het gebrek aan kritische onderzoeksjournalistiek door de pers en media. Ook zijn ze het er over eens dat de aanslagen van 9/11 en andere terroristische daden - of ze nu uitgevoerd werden door Afghanen uit grotten of door de aangevallen overheden zelf- een huidig klimaat van angst veroorzaken.

De mensen die aanwezig zullen zijn op 9/9 hebben enkele duidelijke vragen:
- Wie was er op de hoogte van de aanslagen binnen de EU voor ze plaatsvonden?
- Waarom blijven alle voorstellen met betrekking tot monetaire hervorming onbeantwoord?
- Waarom hebben alle NAVO-leden een akkoord getekend in oktober 2001 betreffende de invasie in Afghanistan, zonder enig bewijs over de betrokkenheid van dit land bij de aanslagen op 9/11?
- Waarom stellen de Europese landen, die betrokken zijn in de 'Coalitietroepen' van de NAVO, geen verdere vragen vooraleer een land militair aan te vallen?
- Waarom worden geen antwoorden gegeven op de zovele vragen die rijzen bij het het evalueren van het 9/11-Commissierapport door wetenschappers, studenten, ambtenaren, leden van de geheime diensten, brandweerlieden, piloten en luchtverkeersleiders?

Verder hebben de demonstranten ook enkele eisen:
- Een echt debat, in alle deelstaten van Europa over de voorstellen van alternatieve monetaire systemen en het voorstel om een wereldwijd basisinkomen te creëren (het Global Marshall Plan). Ze stellen uiteindelijk ons huidig monetair stelsel in vraag, waarin Centrale Banken als private ondernemingen geld creëren uit lucht voor elke lening dat wordt afgesloten. Leningen die de sleutel zijn voor vele huishoudens en bedrijven om de immer toenemende inflatie en economische groei te kunnen weerstaan.
- Een internationaal een compleet onafhankelijk onderzoek naar de feiten van 11 september 2001 in de Verenigde Staten van Amerika, met een volksjury, getuigenissen en hoorzittingen van alle betrokken partijen, met de verschillende waarheidsverenigingen.
- Een Europese wet die expliciet verbiedt dat eender welk bedrijf of individu iemands internettoegang limiteert, direct of indirect, binnen de Europese Unie. Daarmee eisen ze het behoud het recht op vrije meningsuiting en het recht op het vormen van een eigen opinie.

De manifestanten willen ook hun solidariteit betuigen met het Amerikaanse volk die al jaren deze vragen stellen aan hun regering. Ook geloven zij dat er vreedzame én duurzame oplossingen zijn voor deze problemen en ze vragen de Europese leiders om hun verantwoordelijkheid op te nemen. Meer informatie zal aangekondigd worden in een volgende persbericht op 15 augustus aanstaande en op de website. Ondertussen heeft de organisatie alle mogelijke medewerking nodig die ze maar kan krijgen met de verschillende deelnemende landen. Ze nodigen dan ook alle geïnteresseerde politici uit om deel te nemen aan deze demonstratie.

//Website:
www.virb.com/unitedfortruth

//Algemeen e-mail adres voor informatie en vrijwilligers:
united.for.truth@gmail.com

EINDE PERSBERICHT





Ingezonden persbericht