Veilig Amsterdam


Amsterdam bouwt bruggen


* Buurt & thuis

22 augustus 2007

Meld je gratis aan!
Op zondag 9 september is het water van de Keizersgracht tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsetraat de locatie van een brunch voor 200 Amsterdamse jongeren, ondernemers en belangstellenden. Dit particuliere initiatief heeft sociale cohesie als doel. Bewoners zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Van 13.00 tot 15.00 uur wordt de brunch geserveerd op een ponton op het water.

Tijdens het evenement AmsterdamBouwtBruggen kunnen de genodigden onder het genot van een smakelijke brunch praten over hun toekomstige woon- en werksituatie in de grote stad. Het platform biedt de mogelijkheid om op een gezellige manier kennis te maken met stadsgenoten met een andere cultuur, opleiding en achtergrond. Ondernemers van onder andere de Utrechtsestraat werken mee door te sponsoren in natura.

Meld je aan!
De brunch is laagdrempelig opgezet. Alle Amsterdamse jongeren (17-24 jaar), ondernemers en belangstellenden kunnen zich aanmelden voor dit kosteloze evenement via de site www.amsterdambouwtbruggen.nl. Op uiterlijk maandag 3 september krijgen de 200 gelukkigen een persoonlijke uitnodiging per mail.

Lokaal initiatief
De stichting AmsterdamBouwtBruggen is opgezet door medestadsbewoner Rebecca Bonnerjee. Het geloof dat initiatief loont en dat een betere wereld bij jezelf begint zijn de uitgangspunten van dit lokale initiatief. De stichting stelt een draaiboek samen (te downloaden van de site) waarmee anderen gestimuleerd worden hetzelfde te doen. Hiermee wordt Amsterdam wellicht het centrum van een sociaal netwerk.

Wie, wat, waar
Op zondag 9 september van 13.00 tot 15.00 uur een gratis brunch op een ponton in de Keizersgracht tussen de Reguliersgracht en de Utrechtsetraat. Tweehonderd Amsterdamse jongeren (17-24 jaar) kunnen zich aanmelden bij de stichting AmsterdamBouwtBruggen.