Digitale Gemeente Houten

Beleef de waterlinie vanaf de lek!

zondag 2 september 2007 - Bron: Stichting Fort Everdingen en de Stichting Fort Hon

I.s.m. het Utrechts Landschap verzorgen de Stichting Fort Everdingen en de Stichting Fort Honswijk een informatieve rondvaart langs de militaire werken van het Lekacces: het Werk aan het Spoel, het Werk aan de Groene Weg en Fort Everdingen. Op de eindbestemming Fort Honswijk wordt een rondleiding gegeven. Genoemde forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie sloten de Lek en de Lekdijken ooit hermetisch af. Zondag 9 september vaart de educatieve rondvaartboot van het Utrechts Landschap vanaf de buitensteiger aan de Lek bij de haven van Culemborg.
Kosten vaartocht inclusief rondleiding 5 euro. Duur ca. 2,5 uur Reserveren is verplicht; dit kan via internet:
www.utrechtslandschap.nl of telefonisch: di/wo/do 14.00-16.00 uur 0317-621212
Niet geschikt voor minder validen; stevig schoeisel aanbevolen.

Rondleidingen om Fort Everdingen
Doe mee aan het lezen van het militaire landschap door een wandelexcursie rondom Fort Everdingen op zaterdag 8 sept. om 10.30 en 13.30 uur. Start: bij de ingang van het fort. Duur: ca. anderhalf uur. Volw. 3 euro, kind tot 16 jr. gratis. N.B. Het Fort zelf is (nog) niet toegankelijk i.v.m. gebruik door de Explosieven Opruimings Dienst. Niet geschikt voor minder validen; stevig schoeisel aanbevolen. Het torenfort Fort Everdingen tussen Culemborg en Vianen aan de Lek werd gebouwd van 1841-1847 als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met Fort Honswijk aan de overzijde van de rivier sloot het fort met het geschut de toegang van de Lek en de rivierdijken (het Lekacces) af.

Kringenkijkhut
Ontdek de Waterlinie vanuit de informatieve Kringenkijkhut. De geheimzinnige Verboden Kringen, de vrije schootsvelden en de inundatievelden worden beleefbaar. Plaats: Oostzijde van het fort op de Goilbedingerdijk.

Vrijwilligers gevraagd
Bent u geïnteresseerd om bij bovenstaande activiteiten als vrijwilliger af en toe bij te springen? Bel: 0347-352092

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).