Gemeente Roermond

Cuypers Kamerconcerten in het Stedelijk Museum Roermond

Ook in het seizoen 2007 - 2008 organiseert het Stedelijk Museum Roermond een reeks Cuypers Kamerconcerten. Deze vinden plaats in de muziekzaal van het voormalige woonhuis van de bekende Roermondse architect Pierre Cuypers. Het eerste concert is op zondag 9 september 2007 van 11.30 tot 12.45 uur en wordt verzorgd door Trio da Fusigano. Het trio bestaat uit Sascha Mommertz (blokfluit), Marike Tuin (barokcello) en Marijn Slappendel (klavecimbel). Men wordt muzikaal ondersteund door Simone Stultiens op de barokhobo.

Trio da Fusignano

Trio da Fusignano werd in 2000 opgericht. De naam van het trio is ontleend aan de geboorteplaats van de Italiaanse componist Arcangelo Corelli (1653-1713). De leden ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Het ensemble werd gecoacht door o.a. Ricardo Kanji, Wouter Möller, Philippe Pierlot en Rainer Zipperling.

Het doel van het trio is een frisse en historisch geïnformeerde benadering van de muziek. Dit wordt bereikt door het bestuderen van traktaten, het gebruik van kopieën van historische instrumenten en door het spelen uit oude notatie. Het ensemble legt zich toe op het spelen van 17e en 18e eeuwse kamermuziek, waarbij de muziek van Arcangelo Corelli en zijn invloed op tijdgenoten en latere componisten centraal staan. Trio da Fusignano werkt geregeld samen met zangers of andere instrumentalisten. Het trio geeft concerten in binnen- en buitenland en verzorgt haar eigen concertserie in de Josephkerk te Utrecht. Meer informatie vindt u op www.triodafusignano.nl.

Concerten in een sfeervolle omgeving

Voor het seizoen 2007-2008 is door musicus Nicole Heijnen een afwisselend programma samengesteld, waarbij één zondag in de maand een intiem huiskamerconcert plaatsvindt. Speciaal voor het Cuypersjaar is het programma uitgebreid met drie woensdagavonden, waarbij deze muzikale beleving in het teken zal staan van Pierre Cuypers. De reeks sluit af met een concert op zondag 15 juni 2008.

De concerten worden eenmaal per maand op zondagochtend gehouden van 11.30 tot 12.45 uur. De drie extra concerten in kader van het Cuypersjaar vinden plaats op de woensdagavond van 20.00 tot 21.15 uur. Het museum opent steeds een half uur van te voren.

Voor alle concerten is er plaats voor maximaal 50 personen en geldt een toegangsprijs van 5,- (inclusief een drankje in de pauze). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar wel gewenst. Reserveren kan via telefoonnummer 0475 333 496 of via e-mail: museum@roermond.nl t.a.v. Cuypers kamerconcert. Voor het complete programma kunt u kijken op www.museum.roermond.nl.

De Cuypers kamerconcerten worden mede mogelijk gemaakt door Muermans Projectontwikkeling & Management BV Publicatiedatum: 02.09.2007 Bijgewerkt: 02.09.2007