PvdA Rotterdam


Nieuws

Kunst en Politiek op de Provenierssingel

Wo 5 Sep 2007 - Redactie
Kunst en Politiek op de Provenierssingel

Politici tonen hun kunst achter het raam

Sinds het begin van de jaren 90 wordt al het evenement Raamkunst georganiseerd. Dit jaar is het de beurt aan de Rotterdamse politici om te laten zien wat ze in huis hebben.
De Provenierssingel verandert vanaf 9 september weer twee weken lang in een openluchtgalerie. Dit keer staan niet zozeer de kunstenaars centraal, maar Rotterdamse politici. Zij kozen voor deze gelegenheid werken waarmee zij een bijzondere relatie hebben. Wat dat bijzondere is, verwoorden ze in toelichtingen die bij het werk geplaatst worden. Vanuit de PvdA doen mee Jantine Kriens, Dominic Schrijer (wethouders), Leo Bruijn, Fouad el Haji, Peter van Heemst, Duco Hoogland, Jacqueline de Jong, Ronald Motta, Peggy Wijntuin (raadsleden), Richard Scalzo (dagelijks bestuurder Noord), Ina Chabot, Carla Zonneveld en Kees van Dongen (deelraadsleden Noord).

De (kunst)voorwerpen komen voor het merendeel uit eigen bezit van de exposanten, maar enkele politici hebben een keus gemaakt uit de collectie van de artotheek van het Centrum voor Beelden Kunst, dat dit jaar zijn 25-jarig betaan viert. In de ramen van de huizen aan de singel zijn ongeveer 50 werken te zien met even zovele toelichtingen door de exposanten. Bij de expositie hoort een fraai vormgegeven catalogus met die door de Rotterdamse politici gemaakte verhalen.

Opening:
Zondag 9 september 2007 vindt aan de Provenierssingel 55 de opening van Raamkunst 2007 plaats.
Om 17.00 uur wordt de tentoonstelling geopend door burgemeester Ivo Opstelten. Vanaf 16.30 uur is er inloop in en rond Zorgcentrum de Provenier waar de muziek verzorgd wordt door Serge Héman, gitarist. Na de opening is er een rondgang langs de getoonde kunstwerken op de Provenierssingel.

Nevenactiviteiten aan de Provenierssingel:

- In expositieruimte PL71, op nummer 71, is een expositie van schildersplastieken van Aat Drogendijk.

- Op nummer 63 opent galerie Nikko met een tentoonstelling van werk van Lisa van Noorden. Haar project Lucky Unlucky probeert compassie te wekken voor kindsoldaten (war children) in oorlogsgebieden en brandhaarden overal ter wereld.