Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (9/9)

TILBURG, 9 september 2007

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: Agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben zaterdagavond en de daaropvolgende nacht drie arrestaties verricht.

De politie arresteerde omstreeks 00.20 uur op de Heuvelring een 26-jarige Poolse man omdat hij aan het vechten was met een landgenoot en ondanks waarschuwingen steeds opnieuw weer de confrontatie aanging. In een discotheek op de Heuvelring werd omstreeks 03.30 uur op aanwijzing van de portiers een 16-jarige Tilburger aangehouden omdat hij volgens andere klanten drugs aan het dealen was. Bij hem, werd een zakje met witkleurig poeder en vijf zakjes met in totaal circa 35 pillen aangetroffen. Verder werd op de Heuvelring omstreeks 04.15 uur een 24-jarige Tilburger aangehouden omdat hij op straat aan het vechten was. Hij verzette zich bij zijn arrestatie.

Politie onderzoekt doorrijden na verkeersongeval

TILBURG: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een ernstig verkeersongeval waarbij de automobilist doorreed. Vannacht kregen de agenten belast met het horecatoezicht omstreeks 01.45 uur een melding dat een automobilist een fiets met daarop twee personen had aangereden en was doorgereden. Een getuige vertelde dat hij had gezien dat een auto over de Schouwburgring reed, komende vanuit de richting van het Piusplein en gaande in de richting van de Noordhoekring. De auto reed erg hard. Hij zag en hoorde dat de auto hard remde. De wagen was tegen een fietser met passagier gereden die kennelijk vanaf de Oude Markt de Schouwburgring wilden oversteken. Hij zag dat de auto stopte maar daarna wegreed. De bestuurder was niet uit zijn voertuig gestapt. De slachtoffers zijn een 18-jarige man uit Goirle en een 21-jarige Tilburger. Zij werden overgebracht naar het St. Elisabeth Ziekenhuis en hebben beiden een hersenschudding opgelopen. Hun eventuele verdere verwondingen zijn nog niet bekend. De politie heeft diverse getuigen verhoord en stelt een nader onderzoek in.

Twintig snelheidsverbalen op Burg. Letschertweg in Tilburg

De politie heeft op zaterdag 8 september 2007 een snelheidscontrole middels laser gehouden op de Burg. Letschertweg te Tilburg. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 80 KM/h. Er werden 20 bekeuringen opgemaakt vanwege het overschrijden van de snelheid. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

De eerste controle werd gehouden van 10.30 tot 12.00 uur waarbij in totaal tien bekeuringen zijn uitgedeeld. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd aangezien hij reed met een snelheid van gecorrigeerd 135 Km/h, zijnde een overschrijding van 55 KM/h. Bij een tweede controlemoment op die locatie tussen 13.00 en 14.30 uur werd wederom tien maal verbaliserend opgetreden terzake
snelheidsovertredingen. Ook hierbij werd van één bestuurder zijn rijbewijs ingevorderd aangezien hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 133 KM/h zijnde een overschrijding met 53 KM/h. Beide ingevorderde rijbewijzen worden gezonden aan de Officier van Justitie te Breda die hierover een verdere beslissing zal nemen.

Tijdens de controle werd nog verbaliserend opgetreden tegen twee bestuurders voor het onnodig geluidssignalen geven tijdens het voorbijrijden van de politiecontrolelocatie. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat na meting met de TINTMAN bleek dat de lichtdoorlaatbaarheid van de voorzijruiten van zijn voertuig slechts 24,8 % bleek te bedragen terwijl dit 50 % of meer moet zijn. Tegen één bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt aangezien hij een aanhangwagen voortbewoog van boven de 750 kg. terwijl deze niet was voorzien van een kentekenplaat en de losbreekreminrichting ontbrak.

Man verdacht van bekrassen autos

TILBURG: De politie heeft op aanwijzing van getuigen vannacht omstreeks 02.00 uur een 46-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het bekrassen van op de Generaal de Wetstraat. Een 61-jarige Tilburger deed aangifte van vernieling. Hij verklaarde dat zijn vrouw in de auto zat te wachten. Ze zag dat de verdachte langs hun wagen liep en met een scherp voorwerp een grote kras maakte aan de linkerzijkant van de auto. Vervolgens zou de verdachte nog een auto bekrast hebben. De politie kon de verdachte in zijn woning op aanwijzing van een getuige aanhouden. Hij ontkende de vernielingen gepleegd te hebben. Hij was naar eigen zeggen gestruikeld en toen tegen de auto aangekomen waardoor schade was ontstaan. De politie heeft twee aangiftes opgenomen en maakt proces-verbaal op.

Bromfietser moet nog straf uitzitten

TILBURG: Bikers van het politieteam Tilburg West hebben zaterdagavond een 29-jarige bromfietser uit Tilburg aangehouden vanwege diverse verkeersovertredingen. Bovendien bleek dat de man nog een gevangenisstraf moet uitzitten. Twee bikers konden gisteravond een 29-jarige bromfietser op de Dongensekanaaldijk de pas afsnijden en hem staande houden. Ze hadden de bestuurder op de Kruidenlaan al in de smiezen, maar die ging er bij het zien van de fietsagenten snel vandoor en vluchtte via een basketbalveldje naar de
Dongensekanaaldijk. De verdachte kon zich niet legitimeren. Hij droeg geen helm. Er zat geen kenteken op de tweewieler, er was ook geen verzekering voor afgesloten. Verder wist de bestuurder naar eigen zeggen niet van wie de bromfiets was, waarop hij reed. Aan het bureau bleek later dat hij de bromfiets had gekocht van een vriend, maar deze nog niet geheel had betaald. Hij moest aan het bureau blijven omdat hij nog een straf van 45 dagen moet uitzitten. Ook staat nog een boete van 480 euro of 7 dagen zitten open.

Dronken man aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag op de Utrechtsestraat een dronken 38-jarige Tilburger aangehouden die ook na herhaalde vordering niet wenste door te lopen. De man probeerde bij zijn arrestatie het dienstwapen van een agent te pakken. Dit kon door adequaat ingrijpen verhinderd worden. De verdachte gaf aan het bureau aan dat hij voor de confrontatie met de politie acht halve liters bier gedronken had Hij verklaarde dat hij er veel spijt van had en dat hij persoonlijk nog een lange weg te gaan had.

Tilburger aangehouden na bedreiging buschauffeur

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 14.40 uur op het Koningsplein een 19-jarige Tilburger aangehouden die de een buschauffeur op de lijn Eindhoven-Tilburg had bedreigd in elkaar te trappen. Ook had hij de chauffeur uitgescholden voor mongool. De Tilburger was over de rooie gegaan toen de chauffeur hem verzocht zijn MP-3 speler zachter te zetten. De chauffeur sommeerde hem de bus te verlaten. De knaap deed dat niet waarna de politie via de BBA meldkamer in kennis werd gesteld.

Rijders onder invloed aangehouden

OISTERWIJK: Vannacht de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 04.40 uur een 20-jarige Oisterwijker betrapt op het rijden onder invloed. De man werd met zijn auto gecontroleerd op de Heusdensebaan. Hij blies 450 ugl. De bestuurder valt onder de categorie beginnend bestuurder. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

TILBURG: Vannacht werd op de Wandelboslaan een 21-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 355 ugl. Hij is ook een beginnend bestuurder, daarom werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.

Politie onderzoekt steekincident (2^e bericht)

TILBURG: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een steekincident dat vrijdagavond omstreeks 19.30 uur heeft plaats gevonden op het Westerpark. Een 27-jarige Tilburger werd daarbij in zijn rug gestoken. De politie heeft korte tijd later de verdachte hiervan aangehouden. Het betreft een 22-jarige Tilburger. Hij werd op zijn huisadres aangehouden. Bij de verdachte werd een zakmes aangetroffen. Dit mes zal nader onderzocht worden. De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Het zou gebeurd zijn terwijl het slachtoffer in zijn auto zat en in gesprek was met de verdachte. Zij zijn kennelijk bekenden van elkaar. . De verdachte is in verzekering gesteld.

Update 9 september 2007
Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Auteur: Willem van Hooijdonk