Politie Flevoland

Aanrijdingen en ongevallen

Flevoland, 09-09-2007 o Bij een aanrijding op de J.P. Thijsseweg in Almere zijn zaterdagmiddag drie personen gewond geraakt.

Een 41-jarige man uit Almere reed met zijn auto tegen de achterzijde van een ander voertuig met daarin vier inzittenden van Poolse afkomst. Vermoedelijk minderde de 21-jarige bestuurster van deze auto plotseling haar snelheid waardoor de achter haar rijdenden automobilist de achterzijde hard raakte. Door de klap kwam het aangereden voertuig op de kop terecht. De brandweer moest een passagier achter uit het voertuig bevrijden. De 41-jarige Almeerder en een 21-jarige en 23-jarige Poolse vrouw zijn allen naar het Flevoziekenhuis vervoerd om te worden behandeld aan opgelopen verwondingen.

Op de Oostranddreef in Lelystad zijn zaterdagmorgen bij een aanrijding tussen twee personenautos de bestuurders gewond geraakt. Vermoedelijk heeft een 80-jarige Lelystedeling geen voorrang verleend toen hij vanaf de Zoom de Oostranddreef opreed. Daar reed een 20-jarige man uit Lelystad die de aanrijding niet kon voorkomen. Beide bestuurders zijn met onbekend letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd.

Op de Vogelweg in Lelystad is zaterdagavond een 40-jarige vrouw uit Emmeloord met haar auto in de sloot geraakt. Hoe het ongeval is ontstaan is nog onduidelijk. De bestuurster klaagde over haar nek en is met een GGD-ambulance naar het ziekenhuis in Lelystad vervoerd. Vier kinderen, die ook in de auto zaten, kwamen met de schrik vrij.

Op Urk is zaterdagavond een bromfietsbestuurder gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Klifweg. De 25-jarige Urker kwam door nog onbekende oorzaak ten val en raakte gewond aan zijn schouder. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis in Lelystad vervoerd. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de bromfiets al weggehaald, kennelijk om een technisch onderzoek door de politie verhinderen. De politie weet wie de bromfiets heeft verstopt en zal deze persoon later verhoren.