Persberichten stad Utrecht, 12.50 uur

Utrecht, 09-09-2007

Steekpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een steekpartij op de Voorstraat twee mannen gewond geraakt. De politie kreeg rond 02.50 uur een melding binnen dat er een gewonde man lag op de Voorstraat. Agenten ter plaatse troffen twee Poolse mannen aan die beiden steekwonden hadden. Beiden mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Volgens getuigen is binnen een horecagelegenheid tussen twee groepen een ruzie ontstaan en is zowel binnen als buiten gevochten. Een getuige had ook gezien dat drie mannen na de steekpartij waren weggelopen en dat zij de auto waarmee ze gekomen waren, hadden laten staan. Twee van hen, een 30-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht zijn zondagmorgen rond 05.30 uur aangehouden toen zij naar de auto terugkeerden. Naar de derde persoon wordt nog gezocht.

Heling

UTRECHT De politie heeft vrijdagmorgen rond 10.20 uur een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor heling. Agenten zagen op de Mr. Tripkade een jongen rijden op een snorfiets. Toen zij de jongen wilde controleren, gooide hij de snorfiets de struiken in en liep verder. Bij navraag bleek de snorfiets van diefstal afkomstig. De agenten hebben de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Omdat de jongen bekend staat als veelpleger, wordt hij maandag voorgeleidt.

Fietsendieven aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie twee mannen op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets. Rond 21.45 uur zag een getuige dat op het Stationsplein een man een fiets wegnam. Op basis van het doorgegeven signalement konden agenten de bewuste man op de Catherijnesingel aanhouden. Toen een van de agenten met de gestolen fiets terugliep naar het bureau zag hij bij het Smakkelaarsveld een man die bezig was met het opbreken van een fietsslot. Ook deze man, een 38-jarige Utrechter, is aangehouden. Tegen beiden mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Autodief aangehouden

UTRECHT Vrijdagavond rond 18.10 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op het Goylaan die als gestolen stond gesignaleerd. Toen de bestuurder van deze auto de agenten zag, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Vanwege de veiligheid besloten de agenten de auto niet te volgen, maar wel in de buurt te blijven surveilleren. Uiteindelijk zagen zij de auto staan op de Olympus en kon de bestuurder, een 45-jarige man uit Ter Apel, worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen van fiets beroofd

UTRECHT Op vrijdagavond rond 18.35 uur is een 13-jarige jongen op de Ds Martin Luther Kinglaan van zijn fiets beroofd. De jongen stond op het 24 Oktoberplein voor het verkeerslicht te wachten toen hij plotseling in zijn zij werd gestompt. Hierdoor verloor hij zijn evenwicht en viel op de grond. Een jongen boog zich over hem heen en pakte zijn fiets af en ging er vandoor in de richting van de Beneluxlaan. Het slachtoffer is nog achter de berover aangerend, maar kon hem niet meer achterhalen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze beroving. Het signalement van de dader: licht getint uiterlijk, 14 15 jaar, fors postuur, kort zwart steil haar en ongeveer
1.60 tot 1.65 meter lang. Hij droeg een blauw t-shirt met geel/groene opdruk aan de voorzijde. De fiets betreft een damesfiets met een blauw frame, zwarte voorvork en een wit/zilverkleurig achterspatbord. Heeft u informatie over dit voorval, de dader of de fiets, belt u dan met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Onderzoek naar zedendelict

UTRECHT De politie heeft vrijdag 24 augustus drie personen aangehouden in verband met een onderzoek naar een mogelijk zedendelict.

Bij de politie was informatie binnengekomen over een zedendelict waarbij minderjarigen betrokken waren. Uit de binnengekomen informatie blijkt dat minderjarigen vermoedelijk tegen betaling en op vrijwillige basis handelingen bij de 50-jarige verdachte uit Den Haag verrichtten in een woning in Utrecht.

Op vrijdag 24 augustus werd in haar woning in Overvecht een 26-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. Op een andere locatie in Utrecht werd een 15-jarig meisje aangehouden. Een derde verdachte een 50-jarige man uit Den Haag werd in zijn woonplaats aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid bij het zedendelict. Het 15-jarige meisje is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie kan in dit stadium van het onderzoek geen verdere mededelingen doen over de omvang en aard van de strafbare feiten.

Laatst gewijzigd 09-09-2007 12:49 | © Politie Utrecht