Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 9 september 2007
Opmerkingen ( geen

Schin op Geul; mountainbiker overleden

Een 63-jarige man uit Nieuwkoop is gistermorgen onwel geworden tijdens het mountainbiken in het Gerendal bij Schin op Geul. Gewaarschuwde politieagenten en ambulancepersoneel namen bij aankomst de reanimatie over van familieleden van de man. Het slachtoffer bleek met zijn familie bezig te zijn geweest met een familiefietstocht. De traumaheli werd ook ingezet, maar kon ter plaatse geen extra hulp bieden. Ondanks de reanimatiepogingen bleek de man uiteindelijk te zijn overleden.

Maastricht; vrouwen op fiets overvallen

Omdat mensen afgelopen nacht in de buurt van de Oude Molenweg in Maastricht een vrouw hadden horen gillen, stelde de politie een onderzoek in. Uiteindelijk werden twee vrouwen aangetroffen in een woning in de buurt. Het bleek te gaan om een 20-jarige vrouw uit Maastricht en een 19-jarige vrouw uit Eijsden. Zij vertelden dat ze zojuist op brute wijze waren overvallen door een onbekende man toen zij over de Peutgensweg fietsten. De man had de twee jongedames met een fiets ingehaald en hen vervolgens omvergeduwd, waardoor zij ten val kwamen. Hij probeerde de handtassen van de twee afhandig te maken, maar - omdat zij zich allebei verzetten - ontstond er een worsteling. De man bedreigde de beide vrouwen met een mes en gooide ze opnieuw tegen de grond. Hierna smeet hij zijn fiets boven op de twee slachtoffers. Hij verdween met een handtas en met de fiets van de beide dames. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; taxi rijdt man aan

Afgelopen nacht is een 45-jarige man op de Rumpenerstraat in Brunssum aangereden door een taxi. Een 46-jarige vrouw, die op dat moment bij de man was, schrok hiervan zodanig dat zij flauwviel. De man werd met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd geconstateerd dat de man niet in levensgevaar verkeerde. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Sittard-Geleen; brandstichting in leegstaande pand

Gisteravond hebben onbekenden brand gesticht in een leegstaand pand aan de Frans Erenslaan in Geleen. Enkele getuigen hadden rook uit het pand zien komen en namen contact op met de politie en brandweer. De brandweer kon de brand snel blussen. De eigenaar van het pand, dat al geruime tijd leegstaat, werd door de politie in kennis gesteld. Bij de bluswerkzaamheden werd de kruising bij het pand gedeeltelijk afgezet.

Kerkrade; jongen lichtgewond na achtervolging

Gisteren is een 17-jarige jongen uit Sittard-Geleen aangehouden na een korte achtervolging. De jongen reed op een brommer, in het gezelschap van nog twee jongens, die samen op een andere brommer zaten. De politie wilde ze op de rotonde bij de Stationsstraat /Hamstraat aanspreken, omdat zij zonder helm reden. De jongens gingen er echter vandoor. De agenten reden achter de twee brommers aan. Een andere politiepatrouille die in de buurt was, zag de beide brommers met hoge snelheid voorbij rijden. Na een korte achtervolging reden de jongens met hun brommers een trappenpartij omlaag tussen de Nullanderbergweg en de Hambosweg. Daarbij kwam de 17-jarige jongen ten val en raakte hierdoor lichtgewond. De overige twee jongens wisten te ontkomen. Onderzoek wees uit dat de jongen op een gestolen brommer reed.

Meerssen; bronzen beelden gestolen uit tuin

Uit de achtertuin van een woning aan de Dennenberg in Bunde (gemeente Meerssen) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag negen bronzen beelden gestolen. Een van de bronzen beelden bleek zelfs met sokkel en al te zijn meegenomen. Volgens de benadeelde, een 80-jarige vrouw, zouden de beelden een verkoopwaarde vertegenwoordigen van ongeveer 50.000 Euro. De politie stelt een nader onderzoek in.

______

---- --