Politie Flevoland
Aanhoudingen voor straatroof

Politie doet oproep getuigen

Almere, 09-09-2007 * De politie heeft zaterdagnacht drie mannen van 17 en 18 jaar oud uit Almere aangehouden op verdenking van het plegen van een gewelddadige straatroof op het Fontanapad.

Het slachtoffer, een 17-jarige Almeerder, werd daarbij van zijn fiets getrokken en met een knuppel geslagen en met een mes bedreigd. De drie verdachten zijn ingesloten en inverzekering gesteld. Zij worden de komende dagen verhoord.

Op het Zilverstrand is zaterdagavond een 57-jarige inwoner uit Lelystad beroofd. Het slachtoffer zat daar in zijn geparkeerde auto en werd door vermoedelijk drie daders uit zijn auto getrokken en bedreigd met een mes. Na de beroving gingen de drie ervandoor. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de later aangehouden Almeerders.

Later in de nacht zijn een 18 jarige man en vrouw uit Finsterwolde beroofd op het Mastgatpad. De twee moesten onder bedreiging van een mes hun portemonnee en telefoon afgeven. Ook hier waren drie daders betrokken bij de roof. Ze zijn te voet weggevlucht in de richting van het Geinplein.

De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar meer informatie. Mensen die zaterdagavond laat of later in de nacht iets bijzonders hebben gezien dat kan leiden naar aanhouding van mogelijk andere verdachten, worden verzocht zich bij de recherche van de politie in Almere te melden. Ook anderen die informatie hebben die betrekking heeft op deze delicten kunnen zich melden op 0900-8844. Een anonieme melding kan via M (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.



Laatst gewijzigd 09-09-2007 12:18 | © Politie Flevoland