Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom (9/9)

BERGEN OP ZOOM, 9 september 2007

Politie Nederland en België slaan handen ineen bij alcoholcontrole

PUTTE: De politie heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag op de Antwerpsestraat een alcoholcontrole gehouden in het grensgebied bij Putte. Dit gebeurde in de week waarin project Zichtbaar in het dorp wordt gehouden. De politie van team Woensdrecht werkte bij de controle samen met hun Belgische collegas. Zij hielden net over de grens op hun grondgebied ook een alcoholcontrole. Er liepen vijftien bestuurders tegen de lamp die teveel gedronken hadden.

Tijdens de controle werden niet alleen de bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol, ook werd er een algehele controle van het voertuig ingesteld. Hierbij werden zaken als verzekering, APK en eventuele signalering van het voertuig nagetrokken. Dat wil zeggen dat men controleert of het voertuig gestolen is of geregistreerd staat als betrokken bij een misdrijf. Aan de controle werkten tien politiemensen van het korps Midden en West Brabant en negen Belgische collegas mee. In totaal zijn vijftien personen aangehouden voor rijden onder invloed. Daarvan werden er negen door de Belgische collega´s aangehouden. Er zijn vier rijbewijzen ingevorderd.

Een 23-jarige man uit Berendrecht werd omstreeks 04.00 uur aan de kant gezet. Hij blies 525 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren. Een 19-jarige man uit Hoevenen werd met zijn auto omstreeks 06.00 uur eveneens op het Nederlands grondgebied gecontroleerd. Hij blies 670 ugl. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Project Zichtbaar
Het politieteam Woensdrecht is deze week in Putte onder leiding van wijkagent Paul Jacobs aan de slag gegaan met het project Zichtbaar. Uitgangspunt van het project is dat in een week overheidsorganisaties hun krachten bundelen en extra werken aan veiligheid en leefbaarheid. Uiteraard is er altijd aandacht voor overtredingen, maar door een week de aandacht te richten op het dorp en samen te werken wordt het dorp in één keer schoongeveegd. De maatregelen zijn erop gericht om het dorp te doen opbloeien en mensen te bewegen zich aan de regels te houden.

Arrestatie na uitgaan

ROOSENDAAL: Vannacht werd omstreeks 05.00 uur op de Bloemenmarkt een 22-jarige Roosendaler aangehouden. De man voldeed niet aan het bevel en vordering om te vertrekken. Het incident vond plaats tijdens het sluiten van de horeca. De verdachte voerde een luidruchtig gesprek met een meisje dat zich daarbij zichtbaar niet op haar gemak voelde. De verdachte werd daarbij steeds bozer. Agenten vorderden hem door te lopen. Hij weigerde hier echter aan te voldoen en werd daarom aangehouden.

Twee aanhoudingen na vechtpartij

ROOSENDAAL: De politie heeft vanmorgen vroeg omstreeks 05.30 uur op de Esdoornlaan twee Slowaakse mannen aangehouden (20 en 31 jaar) die betrokken waren bij een vechtpartij. Een 22-jarige Roosendaler deed aangifte. Hij verklaarde dat zijn vriendin tijdens het uitgaan was vastgepakt door een van de verdachten. Hij was met die man in discussie gegaan. Terwijl zij naar huis liepen, kwamen ze een groep mannen tegen waarbij ook de man was die aan zijn vriendin gezeten had. Er werd over en weer gescholden waarna de aangever door twee mannen uit die groep geslagen en geschopt werd. Ook dreigde een van de verdachten met een mes. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vechtpartij op Grote Markt

BERGEN OP ZOOM: Twee groepjes uitgaansders zijn vannacht omstreeks 02.45 uur op de Grote Markt met elkaar slaags geraakt. Aanleiding was een eerdere confrontatie tussen beide groepen in een café. Hierbij zou een meisje van de ene groep lastig gevallen zijn door gasten die deel uitmaakten van de andere groep. In het café ontstond een opstootje. Buiten ontstond terwijl agenten daar zich op handden opnieuw een schermutseling tussen beide groepen. De politie arresteerde vier personen. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Merksum, een 19-jarige man uit Brunssum, een 27-jarige Rotterdammer en een 28-jarige man uit Den Haag. De verdachten werden ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Twee arrestaties na mishandeling

STEENBERGEN: De politie heeft vannacht op zijn huisadres een 25-jarige man uit Steenbergen aangehouden omdat hij verdacht wordt van het mishandelen van zijn 26-jarige vriendin uit Bergen op Zoom. Het incident vond plaats omstreeks 00.15 uur in een café in Steenbergen. Het stel kreeg ruzie waarna de 25-jarige man zijn vriendin een vuistslag gaf tegen haar hoofd. Het slachtoffer verklaart dat zij vorige week ook al een kopstoot en een duw had gehad van haar vriend. Zij deed aangifte. De vader van de verdachte, een 51-jarige man, werd eveneens aangehouden omdat hij de arrestatie van zijn zoon probeerde te verhinderen. Vader werd vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Zijn zoon is in verzekering gegaan.

Schoolinbrekers aangehouden

ROOSENDAAL De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.15 uur een 33-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Roosendaal aangehouden die verdacht worden van een inbraak in een school aan de Ericastraat. De politie kreeg een melding van een inbraak in een school. Volgens de melder hadden de daders hun buit en fietsen achtergelaten in de omgeving van de Eikenlaan. De mannelijke verdachte werd op de Burgerhoutsestraat aangetroffen. De politie arresteerde hem omdat hij volledig voldeed aan het signalement. De vrouwelijke verdachte werd even later aangetroffen op de Eikenlaan. Bij de school was een ruit verbroken. Uit het gebouw waren twee computers weggenomen. De gestolen apparatuur werd op de door de melder aangewezen plaats aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of het duo voor meer inbraken in aanmerking komt.

Auteur: Willem van Hooijdonk