Ingezonden persbericht


Persbericht
Den Haag, 9 september 2007

PURE JAZZ GESLAAGD

De organisatie van de tweede editie van het Pure Jazz festival in Den Haag kijkt terug op een zeer geslaagd weekend. Ruim 3500 bezoekers genoten afgelopen weekend van optredens van ca. 50 acts in de zalen van het Theater aan het Spui, Lucent Danstheater, Studio3 en in het Mercure Hotel.

Nadat het eerste Pure Jazzfest, in 2006, te kampen had met dramatische weersomstandigheden en een teleurstellende belangstelling is er veel gebeurd. Uiteindelijk is de schuldenlast weggewerkt en is er een nieuwe stichting opgericht, onder voorzitterschap dan Pieter Kalbfleisch. Onder dit bestuur hebben organisatoren Eelco van Velzen en Michael Varekamp de in 2006 geleerde lessen versleuteld in een nieuw compacter concept. In hun opdracht om een tweede Pure Jazz te organiseren met een bijzondere, verrassende programmering, veelzijdigheid en opmerkelijke optredens van 'grote namen' in een ongedwongen, intieme sfeer, zijn ze uitstekend geslaagd. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor een derde editie in 2008!

Oleta Adams speelde op vrijdag met haar trio legendarische standards uit het repertoire van Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Op zaterdag verraste zij het publiek met een bijzondere ontmoeting met trompettist Philip Harper. De muzikale klik was meer dan voelbaar in de volgestroomde LDT zaal. Ook de optredens van de legendarische Benny Golson, de New York Voices en een muzikale ontmoeting tussen, alweer, de Afro-Amerikaanse Philip Harper en de Angelsaksische meestertrompettist Gerard Presencer leverden veel bewondering op.

In het Theater aan het Spui vielen vooral de optredens van Kees van Kooten met Corrie van Binsbergen en dat van Jules Deelder met de New Cool Collective op. Ook de Vitobrothers wisten het publiek te betoveren met hun Movie Experience. De energie die op het podium ontstond tussen Hans Dulfer en Def P leverde een laaiend enthousiaste zaal op en ook de optredens van Wouter Hamel en Sinas overtuigden met glans. Een grote verrassing bleek de aanstekelijke feel good reggae van Orange Grove in de foyer van het theater. Die kregen er in een klap 250 fans bij!

In Studio3 bleek vooral de vrijdag een schot in de roos. De jonge Brit Ben Westbeech zorgde voor kippenvel en een golf van lovende reacties. Ook de van oorsprong Kameroense zangeres Ntjamrosie bleek zo betoverend als was beloofd.

De enige wanklank die werd gehoord was het resultaat van de 'no show' van balkan-ster Boban Markovic die daags voor het festival afbelde met hartklachten en niet in staat was naar Nederland te vliegen. Vrijdagmorgen vloog de organisatie ter vervanging balkanbeats-DJ Soko in vanuit Berlijn. Hij kon het gemis voor de Boban fans niet helemaal wegnemen.

De organisatie begint nu aan weer een overvolle week met het afwikkelen van het drukke weekend en maakt zich meteen daarna op voor het opstarten van Pure Jazz 2008!.



Ingezonden persbericht