KNHS


Paardensport scoort op Rabo Fandag

9 september 2007


Het Olympisch Stadion in Amsterdam stond gisteren de hele middag in het teken van wielrennen, hockey en paardensport. In totaal waren 2.500 sportliefhebbers in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar aanwezig om van dichtbij kennis te maken met hun grote idolen. Naast genieten van demonstraties en optredens van o.a. Imke Schellekens-Bartels, Michael Boogerd en Fatima Moreira de Meio konden de fans handtekeningen verzamelen en vragen stellen tijdens de speciale kinderpersconferenties. De Rabo Fandag werd met veel enthousiasme geopend door Erica Terpstra (foto 1) en Humberto Tan (foto 2).

De eerste editie van de Rabo Fandag werd enthousiast ontvangen door zowel publiek als topsporters. Dominique Fillion en Theo Hanzon (beiden maken en/of hebben deel uitgemaakt van het Rabo Talententeam) waren aanwezig om vanaf de zijlijn van de piste vragen te beantwoorden: ´Het is echt een grote happening. Voor ons is het fantastisch om op deze manier eens iets terug te doen voor de Rabobank.´

Talentontwikkeling in de sport is een belangrijk speerpunt van de Rabobank. Het initiatief van deze fandag kwam dan ook voort uit het idee om eens aan de jeugd te laten zien wat de Rabobank allemaal doet aan sponsoring en de enorme omvang daarvan. Al meer dan tien jaar is deze grote sponsor verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de aanwas van nationale sporters op het gebied van wielrennen, hockey en paardensport. In totaal ondersteunt de Rabobank maar liefst meer dan honderd sporttalenten en -profs.

Imke Schellekens-Bartels reed een prachtige kür op muziek en reageerde achteraf: ´Het is fantastisch dat de Rabobank zoveel waarde hecht aan deze sporten. Daarnaast is dit initiatief een enorm positieve promotie voor de paardensport. Een unieke kans voor die kinderen om hun sporthelden van zo dichtbij mee te maken.´ Na afloop van de dressuurclinic gaven ook springruiters Piet Raijmakers jr. en Tim Lips een demonstratie. Piet liet zich voor de gelegenheid door het publiek uitdagen om met één hand over huizenhoge hindernissen te springen. Tussen de optredens door konden de jeugdige fans onder begeleiding van topruiters en amazones een ritje maken op de pony´s van Hippisch Centrum Muiderberg.

Tom Taminiau, verantwoordelijk voor de paardensportsponsoring van de Rabobank kon terugkijken op een geslaagde dag.´Het weer is goed gebleven en de opkomst was erg hoog. Normaal worden deze drie sporten qua activiteiten altijd apart gepresenteerd. Nu zie je dat dat ook heel goed samengaat. Volgend jaar staat de Rabo Fandag gepland na de Olympisch Spelen. We hopen natuurlijk dat we dan vele medaillewinnaars en hun fans mogen verwelkomen!´

Foto's: Claartje van Andel