Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Tweespanrijders toppen in Compiègne

09/09/2007

Hengelo/ Compiègne (Fra), 9 september 2007
De Nederlandse tweespanrijders hebben dit weekend van zich doen spreken op de internationale menwedstrijd in het Franse Compiègne. Saskia van Heesch reed een zeer goede wedstrijd waarin zij tot en met het laatste onderdeel het hoofd koel wist te houden en de wedstrijd winnend afsloot. Raymond Letteboer eindigde met zijn routiniers Edje en Olaf met afstand op de tweede plaats, voor marathonwinnaar Toon Jochems.

`Het liep de hele wedstrijd al super goed,' vertelt een dolgelukkige Van Heesch. `Ik stond voor de vaardigheid nog tweede en ik was de enige die de tijd wist te halen. Mijn naaste concurrent Jurgen Göttert uit Duitsland stond iets meer dan een balletje los van mij, maar hij verprutste de vaardigheid totaal waardoor ik naar de eerste plaats klom.'

Toon Jochems won de marathon, net voor Van Heesch, maar het duurde even voordat hij als winnaar de boeken inging: `Mijn finishtijd in de E was niet goed genoteerd, waardoor ik vierde stond in de marathon. Gelukkig kwamen we er snel achter en wist de organisatie de lijsten met de juiste tijden tevoorschijn te halen. Het was een hele zware marathon met veel los zand. Ik had niet verwacht dat ik dit onderdeel zou winnen, maar ik ben uiteraard heel tevreden.' Ook Raymond Letteboer wist in de vaardigheid de schade te beperken tot een balletje en tijdfouten en klom daarmee van de derde naar de tweede plaats in het eindklassement.

Jan Hofmeijer reed zijn Loekie naar de derde plaats bij de rubriek enkelspan pony's, die werd gewonnen door de Britse Sue Denney. Christiaan Provoost scoorde hoge ogen met de Arabo-Friese hengst Maestro. De combinatie won de dressuur en eindigde in de marathon op de zesde plaats. In het tussenklassement bezette Provoost de tweede plaats en deze wist hij in het eindklassement zeker te stellen. Jacqueline de Groot-Apon eindigde met dankzij haar tweede plaats in de marathon als vierde, terwijl Leonne van Gestel zevende werd in het 19 deelnemers tellende veld. Jan Bijeman moest in Compiègne genoegen nemen met de 14de plaats.

Bekijk beelden van de o.a. Nederlandse deelnemers in de marathon op: www.caicompiegne.com (klik op Clip video du CAI).

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2007/FRA/COMPIEGNE.20070906.20070909/