Ministerie van Defensie

10-09-2007 09:40

SERGEANT VAN GELDER BEHAALT WK-ZILVER

Ringenturner Yuri van Gelder is tweede geworden tijdens het wereldkampioenschap afgelopen weekend in Stuttgart. Een persoonlijk puntenrecord van 16,625 was net niet voldoende om het goud binnen te halen. Met 75 honderdste punt werd de Chinees YIbing Chen eerste. De Bulgaar Jordan Jovtsjev behaalde het brons met 16,575 punten.

Voor de geniesergeant Van Gelder betekent het op zich mooie WK-zilver helaas ook dat een retourtje naar de spelen in Peking er niet meer in zit. Na afloop stelde de Waalwijker: âIk houd hier een dubbel gevoel aan over. Aan één kant baal ik natuurlijk dat ik met een persoonlijk puntenrecord en het zilver nu niet kan afreizen naar Peking, aan de andere kant heb ik nog nooit zo'n score behaald en mag ik natuurlijk best blij zijn met zilver op een WK. Het lijkt erop dat ik me op de volgende Spelen moet gaan richten. Gelet op mijn leeftijd, heb ik, normaal gesproken, nog twee kansen.

De turnbond heeft de moed nog niet helemaal opgegeven voor een kwalificatie van de landmachter. Henk Kort, topsportcoördinator van de KNGU, liet weten dat de bond in overleg met NOC*NSF een verzoek voor een wildcard in wil dienen. De eerlijkheid gebied echter te zeggen dat slechts twee wild cards zijn te vergeven door het IOC, dat er meer turners zijn die het net niet gehaald hebben en dat er dus sprake is van een minieme kans. Maar Van Gelder, die de afgelopen drie WK's elke keer op het podium stond, heeft laten zien dat hij er klaar voor is.