AutoRai

Amsterdam krijgt eerste Alfa Romeo Galleria van Nederland

(9/10/2007)
Onlangs is de bouw van de eerste officiële Alfa Romeo âGalleriaâ van Nederland van start gegaan. Het hypermoderne dealerbedrijf wordt gebouwd op een toplocatie aan de A2 in Amsterdam Zuidoost. Het pand krijgt een totale oppervlakte van meer dan 2400 m2, waarvan ruim 700 m2 showroom, en zal begin volgend jaar gereed zijn. Naast het dealerbedrijf zal ook de importeur van het Italiaanse merk zich in de eerste Galleria van Nederland vestigen.

De Alfa Romeo Galleria is een nieuw concept dat recent door Alfa Romeo in Italië is geïntroduceerd. Een Galleria is een groot, hypermodern dealerbedrijf op een zichtlocatie in een stedelijk gebied. Door de uitstraling, de inrichting en het bieden van extra services en toegevoegde waarde voor de klant versterken de Galleriaâs de merkbeleving. Klanttevredenheid staat hierbij centraal. De Galleriaâs dienen als voorbeeld voor het gehele dealernetwerk van Alfa Romeo. In Nederland zullen er de komende jaren vijf tot zeven Alfa Romeo Galleriaâs worden gerealiseerd.

Alfa Romeo Nederland verheugt zich op de toekomstige vestiging in de eerste Alfa Romeo Galleria van Nederland. Algemeen Directeur Henk Salomons: âDe combinatie van importeur en dealerbedrijf in één pand zorgt ervoor dat we letterlijk heel dicht bij de markt zitten, waardoor we signalen uit de markt snel kunnen oppakken. Bovendien bevindt de Alfa Romeo Galleria zich echt op een perfecte locatie in de hoofdstad. Een visitekaartje voor ons merk!â

Ook Jan Thuijs, bedrijfsleider van het toekomstige dealerbedrijf, is enthousiast: âEen Galleria is méér dan zomaar een dealerbedrijf of een Experience Center. Het is de perfecte mix van merkbeleving en dealeractiviteiten. Dit zal niet alleen blijken uit de speciaal voor de Galleria ontworpen inrichting waarin ook historische Alfaâs een plaats krijgen, maar ook uit de vooruitstrevende service aan de klant.