KNHS


Clinic Edward Gal en Hans Peter Minderhoud op Hippiade 8 september 2007
Edward Gal

Ermelo - (KNHS) Op de Hippiade paarden dat vandaag plaats vond op het KNHS centrum in Ermelo gaven de top dressuurruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud een spetterende clinic. Minderhoud die pas enkele dagen terug is uit het Italiaanse Turijn nadat hij daar met het team de gouden Europese teammedaille heeft gewonnen, rijdt in de clinic op de 6 jarige Pavo-winnaar Freebird Ucelli T. Edward Gal heeft de 8 jarige Crack opgezadeld Stardivarius van maar liefst 1.86.

Het dynamische duo vertelt in hun clinic over hoe zij hun paarden opleiden en waar ze in de training aandacht aan schenken. Hans Peter Minderhoud: De training van een paard is eigenlijk heel erg afhankelijk van het paard zelf. Als een paard nog jong is dat beginnen we altijd met simpele oefeningen. Het moet vooral niet te moeilijk zijn. Het paard moet zeker plezier hebben in zijn werk. We beginnen altijd met wat losrijden en kunnen daarbij het paard rustig wat rond stellen. Bij wat meer ervaren paarden vragen we om de hals te laten vallen en rijden we ze wat meer rond.

In de training moet je er ook op letten dat een paard niet te druk en te heet wordt na bepaalde oefeningen. Als dat gebeurt moet je proberen om eerst weer rust te vinden om vervolgens weer verder te gaan, legt Edward uit terwijl hij zijn drukke en bijna piafferende Crack onder controle probeert te houden. Hans Peter Minderhoud neemt het vervolgens over en legt uit hoe ze galopwissels trainen. Als laatst laat Edward Gal ook nog even zien hoe je de piaff met een paard kunt trainen.

Foto: actieshot.nl