Politie Gelderland-Zuid

Kijkdag Fruitcorso rustig verlopen

Tiel, 10-09-2007 o Voor de politie is de laatste dag om de praalwagens en Tielse braderie te bezoeken, rustig en gemoedelijk verlopen. Dankzij het vriendelijke publiek en de goede sfeer zijn zondag geen aanhoudingen verricht. Naar schatting van het veiligheidsoverleg waren er 35 duizend toeschouwers.

Deze laatste dag van de Corsoweek trok nog veel publiek. Agenten op de mountainbike en motoragenten hielden verkeerstoezicht in de binnenstad en omgeving van het station. Daarbij zijn 70 bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren. Dit vond voornamelijk plaats rondom het station, het Taluud, Lingedijk, Kijk Uit en de Echteldsedijk. Nog 25 personen zijn bekeurd voor diverse overtredingen zoals onder andere het rijden zonder helm, negeren eenrichtingsweg en niet dragen van een autogordel.

Samenwerking

Gedurende de voorbereidingen en het daadwerkelijke Fruitcorso en Appelpop, vond er regelmatig veiligheidsoverleg plaats tussen de politie, gemeente Tiel, evenementenorganisatie, brandweer en GHOR (ambulancedienst). Vanuit dit overleg wordt tevreden terug gekeken op een goed en vriendelijk verlopen evenementenweek.(01)