Persberichten Binnensticht, 11.45 uur

Utrecht, 10-09-2007

Twee bekeuringen na fietsen zonder licht

ZEIST - Zondagavond 9 september hield de politie om 22.45 uur op de Arnhemse Bovenweg een fietser aan. Deze 21-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg reed zonder fietsverlichting. Hij kreeg hiervoor een bekeuring, maar vond het nodig om de agenten uit te schelden. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Nadat proces-verbaal was opgemaakt mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Aanrijding

ZEIST - Zondagmiddag ontstond op de Utrechtseweg een aanrijding tussen meerdere auto's.

Om 17.05 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse bleek dat een 65-jarige bestuurder uit Zeist achter het stuur in slaap was gevallen. Hij kwam vervolgens op de verkeerde weghelft en raakte twee tegemoetkomende auto's en kwam vervolgens op het fietspad terecht. Een fietser moest uitwijken en toen de automobilist weer op de weg terugkeerde moest er nog een auto uitwijken. De verschillende auto's liepen schade op. Niemand van de betrokkenen hoefde gelukkig naar het ziekenhuis. Tegen de 65-jarige Zeistenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

GROENEKAN - Zondagmiddag 9 september raakte op de Koningin Wilhelminaweg een fietsster gewond toen zij werd aangereden door een auto.

Om 12.35 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding. Ter plaatse beek dat een 27-jarige man uit Rotterdam met zijn auto stil had gestaan op de Koningin Wilhelminaweg. Op een gegeven moment reed de Rotterdammer achteruit de parkeerplaats van een restaurant op. Hierbij zag hij een 39-jarige vrouw uit Utrecht over het hoofd, die met haar fiets in de richting van Utrecht reed. Het slachtoffer kwam ten val en liep beenletsel op. Ze is per ambulance vervoerd naar het Diakonessen Ziekenhuis in Utrecht. Tegen de bestuurder van de auto is proces-verbaal opgemaakt.