Gemeente Zevenaar


Week 37, 10 tot 17 september 2007

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Klik hier voor het ophaalschema.

Dag Datum Plaats Inzamelaar
Woensdag 12 september

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,

't Grieth, flats Bergvrede, het Broek
Schutterij Sint Andreas
Woensdagavond 12 september Heerenmaten Harmonie Sint Franciscus Donderdagavond 13 september Stegeslag/Roodwilligen Carnavalsvereniging Schuumkoppen
Zaterdag 15 september Lentemorgen 2 Basisschool Lindenhage Zaterdag 15 september Lathum ds. Jonkersschool
Dinsdagavond 18 september Schrijvershoek Basisschool De Fonkelsteen Woensdagavond 19 september Babberich Drumfanfare Sint Jan

VERGADERINGEN RAADSCOMMISSIES

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie RUIMTE

WOENSDAG 12 SEPTEMBER 2007 in het gemeentehuis (raadzaal), aanvang
19.30 uur:


1. Opening


2. Mededelingen portefeuillehouders


3. Rondvraag


4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda


5. Horen zienswijzen bestemmingsplan Juvenaat


6. Vaststellen bestemmingsplan Middag Oost en Zwanenwaay


7. Ter inzage leggen ontwerpbesluiten tot onteigening voor het gebied Middag Oost


8. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van vervanging van de verkeersregelautomaat Ringbaan Noord / Platanenlaan / Lentemorgen


9. Instemmen met jaarrekening 2005 en 2006 en ontwerpbegroting 2007 van het Bedrijfschap Arnhem Liemers


10.Vaststellen bestemmingsplan Betuweroute Gemeente Zevenaar, eerste correctieve herziening


11.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van:
* de sloop van het schoolgebouw aan de Willem Kloosstraat
* de sloop van het voormalige douanegebouw aan het Stationsplein en
* het inrichten van het vrijkomende terrein als een tijdelijke P&R-voorziening


12.Vaststellen richtlijnen Milieueffectrapport (MER) Gasunie Noord-Zuid project Leiding Angerlo-Beuningen


13.Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van reconstructie Dorpstraat (Beekseweg-Emmerichseweg)

Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de sloop van het gebouw Oranjelaan 10.

Agenda voor de openbare vergadering van de raadscommissie MIDDELEN

DONDERDAG 13 SEPTEMBER 2007 in het gemeentehuis (raadzaal), aanvang
19.30 uur:


1. Opening


2. Mededelingen portefeuillehouders

Samenwerking Liemerse Gemeenten op ICT-gebied


3. Rondvraag


4. Inspraak

Onderwerpen commissieagenda


5. Jaarverslag 2006 Presikhaaf Bedrijven


6. Integriteitsbeleid


7. Fusie programmaraden UPC


8. Tijdelijk cameratoezicht

VERGADERING WELSTANDCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 17 september 2007 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer
402). De agenda van deze vergadering ligt vanaf vrijdag 14 september ter inzage bij de Balie Ruimte. Deze kan daar tijdens openingstijden worden ingezien.

AFSLUITING GANZEPOELWEG ANGERLO OP 19 EN 20 SEPTEMBER

Op 19 en 20 september aanstaande worden een deel van de Ganzepoelweg en de rotonde op de kruising van de Dorpsstraat en de Ganzepoelweg in Angerlo voorzien van nieuw asfalt. Wegens deze asfalteerwerkzaamheden is de Ganzepoelweg vanaf de Eldrikseweg tot en met de rotonde afgesloten voor alle verkeer.

Angerlo is vanaf de provinciale weg te bereiken via de Parallelweg. De omleidingsroute van de Eldrikseweg en de Doesburgseweg loopt via de Truisweg en de Kleine Veldstraat.

GROOT ONDERHOUD AAN FIETSPADEN IN ZEVENAAR

De gemeente Zevenaar gaat groot onderhoud plegen aan fietspaden. 10 kilometer fietspad zal worden voorzien van een nieuwe rode geasfalteerde toplaag.

Najaar 2007 zullen de fietspaden langs de volgende wegen worden aangepakt:


- Ringbaan Oost;


- Hengelder;


- Ringbaan Noord (westzijde tussen. Arnhemsweg- Doesburgseweg);


- Ringbaan Noord (oostzijde tussen Platanenlaan-Doesburgseweg);


- Arnhemseweg.

Ook diverse kleinere fietspaden op diverse plekken in de kernen van Zevenaar zullen van een rode asfaltlaag worden voorzien.

Najaar 2008/voorjaar 2009 zijn de volgende de fietspaden aan de beurt:


- de Methen;


- overig deel Ringbaan Noord.

Door de rode toplaag vallen de fietspaden en dus ook de fietsers op het pad veel beter op voor het overige verkeer. Bovendien zijn dan alle fietspaden uniform ingericht zodat verkeersdeelnemers de fietspaden aan de kleur van het asfalt kunnen herkennen en hierop hun verkeersgedrag kunnen afstemmen.

Fietsen is gezond en milieuvriendelijk. Om mensen te bewegen vaker de fiets als vervoermiddel te kiezen is het noodzakelijk dat de fietspaden zowel veilig als comfortabel om op te fietsen zijn. De huidige conditie van de fietspaden is weliswaar redelijk maar op sommige plekken is het asfalt omhoog gekomen of gescheurd. Dit komt met name door wortelgroei van bomen. Dit is niet prettig fietsen en kan soms zelf gevaarlijk zijn. Door het groot onderhoud lost de gemeente klachten op over de huidige staat van de fietspaden.

Ook aan diverse wegen en wegvakken is groot onderhoud gepland. Informatie hierover kunt u vinden op de website van de gemeente Zevenaar: www.zevenaar.nl.

GROOT ONDERHOUD OOSTSINGEL (N810) TUSSEN DUIVEN EN ZEVENAAR

Verkeershinder 17 september tot en met 12 oktober 2007

De provincie Gelderland start op 17 september met onderhoudswerkzaamheden aan de Oostsingel (N810) en het reconstrueren van de aansluiting met de Broekstraat te Duiven. Tijdens de werkzaamheden s nachts wordt het verkeer omgeleid.

De werkzaamheden aan de Oostsingel liggen tussen de aansluiting met de Noordsingel en de rotonde Roodwilligen in Zevenaar. Er komen nieuwe asfaltlagen op de hoofdrijbaan en de fietspaden. De markeringen op de weg worden nieuw aangebracht volgens het principe duurzaam veilig, een landelijke beleidslijn op het gebied van verkeersveiligheid. Ook de aansluiting van de Broekstraat op de Oostsingel wordt gereconstrueerd om de verkeersveiligheid te verhogen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 12 oktober 2007 gereed.

Verkeersmaatregelen

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in de doordeweekse nachten van 17 september tot en met 10 oktober. De weg is dan tussen
19.00 uur s avonds en 6.00 uur s ochtends afgesloten voor alle verkeer. In het weekend van 5 tot 8 oktober wordt er gewerkt aan de asfaltdeklaag. De weg is dan het gehele weekend afgesloten vanaf vrijdagavond 19.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur.

Tijdens de afsluiting wordt doorgaande verkeer tussen Duiven en Zevenaar omgeleid via de autosnelweg A12. Om de N810 over te steken bij Duiven blijft steeds één van beide oversteken Broekstraat of Laarstraat/Vergertlaan beschikbaar. De omleidingsroutes worden ter plaatse met borden aangegeven.

Het fietsverkeer tussen Zevenaar en Duiven kan gebruik maken van het fietspad aan één van beide kanten van de weg.

Openbaar vervoer

De bus lijn 60 Arnhem Tolkamer en bus lijn 61 Arnhem Zevenaar rijden tijdens bovengenoemde afsluitingen van de N810 een aangepaste route via Groessen.

Meer informatie

Op www.gelderland.nl/werkenaandeweg is informatie te vinden over de actuele stand van zaken. Voor vragen over de werkzaamheden kunt u op werkdagen contact opnemen met de provincie Gelderland, Kees Bleijerveld, telefoon (026) 359 96 31.

LENTEBAD

In verband met de jubileumactiviteiten van zwemvereniging De Watervrienden is er op zaterdag 15 september van 13.30 tot 17.00 uur geen recreatief zwemmen in het Lentebad.

POLITIEDAG IN ZEVENAAR

In verband met de politiedag op 29 september in en rond het politiebureau in Zevenaar (Zonegge 24 04), dient men op die dag voor het doen van aangifte naar het politiebureau aan de Rijksweg 56 in Duiven te gaan. Dit bureau is voor deze gelegenheid geopend van 9 tot
17 uur. In het bureau Zevenaar zal het naar verwachting druk worden. Burgers die aangifte doen willen dat doen in alle privacy. Die kan de politie tijdens deze dag in het bureau Zevenaar niet bieden.

Parkeerruimte beperkt!

Bezoekers van de politiedag worden met klem opgeroepen om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De parkeerruimte in de buurt is zeer beperkt. De politie zal alles op alles zetten om parkeeroverlast te voorkomen.

Zonegge deels afgesloten

In verband met de politiedag zal het weggedeelte van de Zonegge voor het bureau niet toegankelijk zijn voor doorgaand verkeer. Omwonenden zijn op de hoogte gebracht van de afsluiting; de bereikbaarheid van hun woning zal optimaal blijven.

Voor meer informatie kan men terecht op www.politiedag.nl.

PARDONREGELING

Op 15 juni 2007 is de "Regeling afwikkeling nalatenschap oude vreemdelingenwet" in werking getreden. Via deze regeling kunnen vluchtelingen die vóór 1 april 2001 een asielverzoek hebben ingediend mogelijk in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De regeling is vooral bekend als "het generaal pardon" of "pardonregeling". Om hiervoor in aanmerking te komen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan.

Vluchtelingen zullen zoveel mogelijk schriftelijk worden benaderd door de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Echter niet iedereen, die in het verleden een asielverzoek heeft ingediend, is bekend bij deze dienst. Voor deze laatste groep vluchtelingen bestaat de mogelijkheid zich door middel van een verklaring van de burgemeester te melden bij de IND.

Om in het bezit te komen van zon verklaring, kunt u tot en met vrijdag
28 september 2007 contact opnemen met Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar of met het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente Zevenaar. Samen met de vluchteling zal dan worden bekeken of men in aanmerking komt voor een verklaring van de burgemeester.

Stichting Maatschappelijk Belang Zevenaar is hiervoor van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren bereikbaar onder telefoonnummer
0316-525122. U dient dan te vragen naar de heer Mennings.

Het Loket maatschappelijke ondersteuning van de gemeente is dagelijks tussen 8.00 en 12.30 uur en woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur bereikbaar onder telefoonnummer 0316-595111.