Gemeente Zaanstad

07-09-2007

Maandag 10 september om 16.00 uur opent wethouder Piet Keijzer de eerste presentatiemarkt waar de vijf marktpartijen hun plannen presenteren aan de stemgerechtigden inwoners van Rooswijk. Het is de eerste avond in en serie van drie. Tot 21.00 uur presenteren de vijf marktpartijnen hun plannen en kunnen bewoners een voorkeursstem uitbrengen. De volgende bijeenkomsten staan gepland voor 11 en 12 september.

De vijf marktpartijen
De vijf marktpartijen, of combinaties van partijen die hun plannen presenteren zijn:
1) Johan Matser Projectontwikkeling
2) Heijmans Vastgoed & Zaan Kristal
3) Slokker Vastgoed
4) Timpaan & DHV
5) Ballast Nedam Ontwikkelingsmij & Amvest Wonen

Drie avonden
Alle inwoners van Rooswijk van 16 jaar en ouder en de lokale ondernemers ontvingen een uitnodiging voor één van de drie avonden en een stemformulier op naam. In totaal gaat het om zo'n 4500 stemgerechtigden. Bij de start van het referendum op 10 september kunnen bezoekers direct hun voorkeursstem uitbrengen door hun stemformulier in een van de stembussen te gooien. Deze bussen staan bij de receptie van Evean Guisveld en bij de receptie van het Bannehof.

Verdere procedure
Tot 19 september aanstaande 12.00 uur kunnen alle stemgerechtigde Rooswijkers hun voorkeur aangeven. De dagen erna telt de gemeente, onder toeziend oog van een notaris alle geldige stemformulieren. Eind september wordt dan duidelijk of het referendum geldig is (opkomst hoger dan de benodigde 30%) en naar welk plan de voorkeur van de inwoners van Rooswijk uitgaat. Uiteindelijk beslist de gemeenteraad of zij het referendum opvolgt en aan welke partij zij de opdracht gunt.

Kijk ook op www.de-nieuwe-bannehof.nl of op de Zaanstad site onder Mijn wijk / Zaandijk / Rooswijk / Herontwikkeling Bannehof.