Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Bert Boosten
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( 10 september 2007

Sittard; overvaller snel aangehouden

Kort nadat er zondagmiddag een gewapende overval op een benzinetankstation aan de Frans Erensstraat in Sittard had plaatsgevonden, hield de politie een 27-jarige inwoner uit Maastricht als verdachte aan.

Bij de overval, die rond 16.30 uur plaatsvond, raakte niemand gewond.

De dader kwam het tankstation binnen, bedreigde de bediende met een mes en eiste geld. Nadat hij een onbekend geldbedrag had buitgemaakt, vluchtte hij richting Leonard Meulenersstraat. Uiteindelijk kon de verdachte, dankzij alert optreden van de bediende, op de Frans Erensstraat worden aangehouden.

Het uitzonderlijke in het signalement van de dader was, dat een van zijn armen in het gips zat. De verdachte bleek bij zijn aanhouding een hoeveelheid bankbiljetten en een mes op zak te hebben.

De man werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in en vraagt getuigen zich met haar in verbinding te stellen (0900 - 8844).

De aangehouden verdachte zal woensdag aan de officier van justitie worden voorgeleid.

Hoensbroek; mishandeld na maken van opmerking

Een opmerking over het schoppen tegen een vuilnisbak, was zondagavond -voor een groep jongens aanleiding een 63-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Hoensbroek te mishandelen.

Zowel de man als de vrouw raakte gewond en moesten naar het ziekenhuis worden overbracht. Daar bleek dat de man een dubbele bekkenbreuk en de vrouw een bloeduitstorting aan haar hoofd en een geschaafde elleboog hadden opgelopen.

Rond 22.15 uur kwamen de man en de vrouw aan bij hun woning aan de Ridderhoenstraat in Hoensbroek. Toen de man een opmerking maakte in de richting van een viertal jongens over het schoppen tegen een vuilnisbak, keerde men zich tegen de man en de vrouw. Zij werden geslagen en geschopt en kwamen daardoor ten val.

Aan de hand van een signalement konden gealarmeerde agenten even later in de Maria Gewandenstraat vier verdachten aanhouden. Het zijn jongens van 14,16,17 en 18 jaar uit Hoensbroek.

Het viertal werd voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht; gewelddadige gsm-roof

Zondagavond deed een 16-jarige inwoner van Maastricht aangifte van een gewelddadige straatroof, waarvan hij zaterdagvond slachtoffer is gewonden.

Het slachtoffer was in gezelschap van een andere jongen. Toen het tweetal rond 21.45 uur over het Thorbeckeplantsoen in Maastricht fietste, beletten vier jongens hen verder te rijden. Toen het tweetal zei dat zij zouden omrijden, werden zij vastgegrepen. Een van hen werd vastgehouden, terwijl het andere slachtoffer geslagen en geschopt werd. Nadat een van de slachtoffers zijn gsm had moeten afgeven en de daders ontdekten dat de slachtoffers geen geld bij zich hadden, vluchtten de belagers in de richting van de Scharnerweg.

De politie stelt een onderzoek in.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --