Gemeente Rotterdam

De enqûetecommissie Museumpark heeft maandag 10 september het laatste openbare verhoor gehouden in het onderzoek naar de ontwikkelingen rond de bouw van de parkeergarage en de ondergrondse waterberging. Tussen 27 augustus en 10 september zijn zestien betrokkenen onder ede gehoord.

De verhoren zijn terug te zien op www.rotterdam.nl/onderzoekscommissie

In de afgelopen weken sprak de enquêtecommissie met projectleiders, directeuren van gemeentelijke diensten, oud-wethouders en met de huidige wethouder van Verkeer en Vervoer. Het laatste verhoor was met de voorzitter van de commissie Fysieke Infrastructuur en Verkeer uit de vorige raadsperiode.

Onderwerpen

De enqûetecommissie concentreerde zich onder meer op de technische keuzes rond de bouw van de parkeergarage en de ondergrondse waterberging. Ook de samenwerking tussen gemeentelijke diensten maakte er deel van uit. Daarnaast hoorde de commissie de betrokkenen over de aansturing van het project en de ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming.

Opstellen onderzoeksrapport

De komende weken wordt gewerkt aan de opstelling van het onderzoeksrapport en het formuleren van de conclusies en aanbevelingen. Naar verwachting presenteert de enqûetecommissie haar bevindingen in oktober aan de gemeenteraad.

Motie

De raadsenqûete is het resultaat van een motie die de gemeenteraad op in februari 2007 unaniem aannam. Het raadsonderzoek moet o.a. duidelijk maken welke technische keuzes aan de orde waren bij de bouw van de parkeergarage, op welke wijze de risicos in kaart zijn gebracht en hoe het financiële arrangement tot stand kwam. Ook de politiek-bestuurlijke verantwoording wordt onderzocht.

Samenstelling onderzoekscommissie

De commissie bestaat naast voorzitter Harreman uit de raadsleden Oosterhoff (plv. voorzitter), Reijkersz, Duys en De Kleijn.