Gemeente Valkenswaard

reconstructie gedeelte Valkenierstraat in september

Start reconstructie gedeelte Valkenierstraat in september

Zoals wij al eerder publiceerden, zullen in de week van 10 september de voorbereidende werkzaamheden van start gaan voor de reconstructie van het gedeelte van de Valkenierstraat tussen de Eindhovenseweg en de Europalaan in Valkenswaard. De reconstructie bestaat uit het vervangen van de riolering in het genoemde deel van de Valkenierstraat en de herinrichting van de weg. Behalve het vervangen van de riolering zal de gemeente ook het regenwater van de dakvlakken van de aanliggende bebouwing afkoppelen. De herinrichting van de straat omvat werkzaamheden aan de rijbaan, de fietspaden, de parkeervakken, de trottoirs en het openbaar groen.

Voor belangstellenden ligt de definitieve ontwerptekening van de reconstructie Valkenierstraat ter inzage in het postkantoor aan de Valkenierstraat 43. De tekening is ook te raadplegen op onze website.

Verkeersmaatregelen
Naar verwachting zal de aannemer in de week van 10 september starten met de voorbereidende werkzaamheden. De feitelijke afsluiting van de Valkenierstraat is op zijn vroegst vanaf 17 september aanstaande nodig en zal duren tot medio december aanstaande. Het gaat dan om een afsluiting voor doorgaand auto- en (brom)fietsverkeer op het gedeelte van de Valkenierstraat tussen Eindhovenseweg en Europalaan. De afsluiting geldt niet voor voetgangers. Bestemmingsverkeer blijft tijdens het werk gedeeltelijk mogelijk, zodat bijvoorbeeld de ingang van de parkeerkelder aan de Valkenierstraat (onder het Willem II-complex) - op enkele weken na - gewoon bereikbaar is. Ook de ingang van de parkeerkelder op de kop van het gebouw blijft bereikbaar en wel via de Beelmanstraat en de Hoogstraat en vice versa. De afsluitpaaltjes in de Hoogstraat nabij de Beelmanstraat worden tijdelijk verwijderd. Flatgebouw De Valkenier en het postkantoor aan de Valkenierstraat blijven tijdens het werk bereikbaar via de Karel Mollenstraat-Noord.

Meer informatie
Dit is het tweede bericht over de geplande werkzaamheden aan de Valkenierstraat. Bewoners van de Valkenierstraat en het Willem II-complex zijn deze week ook per brief geïnformeerd over de geplande werkzaamheden en verkeersmaatregelen. Na 17 september zal meer concrete informatie beschikbaar zijn over de exacte planning en de verkeersmaatregelen. Er volgt dan zo spoedig mogelijk een tweede bewonersbrief en ook een vervolgpublicatie.

Met vragen over het voorgaande kunt u terecht bij de heer A. Hendriks van de afdeling Leefomgeving van de gemeente. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083663.