Job Cohen nodigt uit tot buurttafelen in Zeeburg

10/09/2007 15:17



Kunstenaars & Co



Job Cohen nodigt uit tot buurttafelen in Zeeburg
Amsterdam, 10 september - Burgemeester Job Cohen heeft zondagmiddag 9 september tien nieuwe 'buurttafels' feestelijk onthuld in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. Het bijzondere aan de tafels is dat ze door kunstenaars ontworpen zijn. Ze geven de buurtbewoners gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

Job Cohen: 'Tafels van kunstenaars nodigen uit om erop te gaan zitten.' Een fietstocht langs alle tien buurttafels in Zeeburg eindigde feestelijk met een groots opgezette buurtmaaltijd in de nieuwe wijk IJburg, waar burgemeester Cohen een toespraak gaf: 'Je ziet hoe het leven ontstaat in deze wijk, die een paar jaar geleden nog een modderpoel was.'Ik vind deze tafels er veel aantrekkelijker uitzien dan een saaie doorsnee tafel. Het nodigt uit om erop te gaan zitten.'

De buurttafels
Buurttafels is een initiatief van drie bewoners die meer ontmoetingsplekken in het stadsdeel wilden. Het burgerinitiatief dat zij indienden werd ontvangen door de stadsdeelraad van Zeeburg. In samenwerking met Kunstenaars? werden tien kunstenaarsduo's geselecteerd die de opdracht kregen om samen met de buurtbewoners een tafel te ontwerpen die de behoefte van de bewoners beantwoordt. Dat heeft tien unieke buurttafels opgeleverd, aangename plekken voor kennismakingen en gesprekken. Door en voor de buurtbewoners. www.buurttafels.nl

---
Foto-onderschrift 1

Burgemeester Cohen van Amsterdam houdt een korte toespraak tijdens een buurtmaaltijd, gistermiddag in de Amsterdamse wijk IJburg. De maaltijd was georganiseerd ter viering van de ingebruikname van tien nieuwe openbare tafels in het stadsdeel Zeeburg. Bij de door kunstenaars ontworpen tafels kunnen bewoners elkaar ontmoeten. Het stadsdeel hoopt hiermee de onderlinge contacten van de bewoners te versterken.

Foto-onderschrift 2

Een kind speelt ganzenbord aan een van de tien nieuwe buurttafels in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. De tafels werden gisteren (zondag 9 september) onthuld door burgemeester Cohen. De unieke tafels zijn ontworpen in opdracht van Kunstenaars?, door kunstenaars, in samenwerking met buurtbewoners. Ze bieden de bewoners een plek om met elkaar in contact te komen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kunstenaarsenco.nl