Verzamelpersbericht Maandag

's-Hertogenbosch, 10-09-2007

Aanhoudingen na mishandeling tijdens 80 van de Langstraat

Haarsteeg Naar aanleiding van een vechtpartij in de Haarsteegsestraat in de nacht van zaterdag op zondag, tijdens de 80 van der Langstraat, heeft de politie zondagmiddag een 14-en 15-jarige Vlijmenaar en een 17-jarige Bosschenaar aangehouden. Direct na de vechtpartij werd al een verdachte aangehouden. Bij het incident werd een 18-jarige Vlijmenaar met een bierfles op zijn hoofd geslagen en raakte als gevolg daarvan gewond. De aangehouden verdachten werden ingesloten en verhoord. Na dit verhoor werden twee verdachten in vrijheid gesteld. De 14-jarige Vlijmenaar werd in verband met zijn aandeel in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Man aangehouden na mishandeling met stoel

s-Hertogenbosch Een 25-jarige man uit s-Hertogenbosch is zondagmiddag aangehouden, nadat hij in de Hinthamerstraat hij een 47-jarige plaatsgenoot met een stoel had geslagen. De ruzie speelde zich af op en om het terras van een café. De beide mannen waren geen onbekenden van elkaar en de ruzie had te maken met een oud, zakelijk conflict. De verdachte is in verzekering gesteld.

Bosschenaar aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft maandagochtend een 24-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband met een door hem enkele maanden geleden gepleegde bedreiging. De man had medewerkers van een bedrijf aan de Eekbrouwersweg bedreigd, omdat hij het niet eens was met een ontvangen rekening. Hij werd aan het politiebureau verhoord en daarna met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Brand in appartement

Vught Bij een brand in een appartementencomplex aan de Luijbenstraat is maandagochtend schade ontstaan in een paar woningen. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de afzuigkap van een appartement op de derde verdieping en sloeg door in een afzuigkanaal. Daardoor liepen enkele omliggende appartementen rookschade op. Van de woning waar de brand was ontstaan raakte de keuken zwaar beschadigd. De 81-jarige bewoonster van het betreffende appartement kon op tijd en ongedeerd wegkomen. Een andere flatbewoonster raakte door de schrik onwel, maar hoefde slechts kort door ambulancepersoneel te worden behandeld.

Politie ontdekt hennepkwekerij in woning

Veghel De politie heeft maandagochtend een 40-jarige man uit Veghel in zijn woning in de Julianastraat aangehouden, omdat in zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. Onderzoek door de politie had de vermoedelijke aanwezigheid van een kwekerij aangetoond. Het grootste gedeelte van de oorspronkelijke 350 planten was echter al verdwenen. Er restten nog slechts ongeveer 25 planten en wat toppen van planten. De aangetroffen apparatuur werd in beslag genomen. Tevens zal proces-verbaal worden opgemaakt in verband met de diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter was namelijk gemanipuleerd. De aangehouden verdachte werd ingesloten voor verhoor.

Politie houdt gesignaleerden aan

s-Hertogenbosch De politie heeft zondagavond bij zijn ouderlijk huis aan de Marco Polostraat in s-Hertogenbosch een 23-jarige Rotterdammer aangehouden. De man stond gesignaleerd en moest nog 48 dagen gevangenisstraf uitzitten.


--

Oss In Oss hielden agenten zondagavond op de Jacob Catsstraat een 19-jarige Ossenaar aan. De man had nog 30 dagen gevangenisstraf tegoed.

Vrouw beroofd van laptop

s-Hertogenbosch Zondagmiddag is een 21-jarige Bossche op het Maasoeverpad in s-Hertogenbosch beroofd van haar laptop. De vrouw fietste over het pad parallel aan de A59 in de richting Engelen. Twee mannen op een fiets trokken de laptop van haar fiets af. En reden in de richting van de Maaspoort weg. De vrouw fietste achter de twee aan en werd op een gegeven moment met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De vrouw staakte daarop haar achtervolging. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de recherche van het District Den Bosch via 0900-8844.

Politie vordert rijbewijs dronken bestuurder in

Veghel De politie heeft gisteren op de Crijnssenstraat in Gennep het rijbewijs van een 59-jarige dronken automobilist uit Gennip ingevorderd. Een agent in burger zag dat de man zeer onzeker reed en zelfs af en toe een verkeersheuvel raakte. Hij wist de bestuurder te laten stoppen. De man had ongeveer driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Oss Maandagmiddag is een 28-jarige Osse op de kruising Hoogheuvelstraat/Kantsingel in Oss gewond geraakt bij een aanrijding. Een 50-jarige Ossenaar wilde vanaf de Kantsingel de kruising oversteken en verleende geen voorrang aan de vrouw. Het slachtoffer liep nek en rugletsel op. De brandweer heeft het dak van de auto gehaald zodat het ambulancepersoneel beter haar werk kon doen. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.