Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 10 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 10-09-2007 o Met onder meer: cocaïne, drankcontrole en beller in de boeien

Bijtende stof

Purmerend, zondag 9 september 2007.

De politie heeft een 37-jarige man uit Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van mishandeling van zijn 36-jarige Purmerendse vriendin. De man zou de vrouw met een ontkalkvloeistof in het gezicht hebben gespoten waardoor een oog rood was en zeer gevoelig. Ook verklaarde de vrouw dat de man recentelijk tijdens een vakantie haar keel had dichtgeknepen waardoor zij letsel had opgelopen. De verdachte werd opgespoord, aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld.

Cocaïne

Volendam, zondag 9 september 2007.

Politieagenten in burger hebben op zondagavond en nacht twaalf cocaïnegebruikers voorzien van een boete van 200 euro. Er werden zes Volendammers opgepakt. De andere verdachten kwamen uit Edam, Monnickendam, Ilpendam, Purmerend, Zwaag en Zuiderwoude. Op de Jozefstraat zagen agenten twee mannen weglopen bij het zien van de politie. Op de plaats waar zij hadden gestaan werden drie wikkels met wit poeder gevonden die ter vernietiging werden ingeleverd. Een 22-jarige man uit Edam werd door een agent in burger aangehouden omdat hij op Dril graffiti aanbracht.

Bank in brand

Purmerend, zondag 9 september 2007, 19:25 uur.

Een 15-jarige jongen uit Purmerend is door de politie aangehouden als verdachte van brandstichting op de Broekerhof. Een getuige meldde dat op het basketbalveld jongeren een bankstel in brand staken. Aan de hand van het door de getuige opgegeven signalement konden agenten de verdachte aanhouden. De jongen vertelde dat hij niet verwacht had dat de bank zo snel zou gaan branden en dat hij de bank nog bij een boom had weggetrokken. De verdachte werd na toestemming van zijn vader verwezen naar bureau HALT waar hij zijn straf kan ondergaan.

Elf bestuurders aangehouden tijdens alcoholcontrole

Volendam, 8/9 september, 20:30-02:30uur

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in Volendam elf bestuurders aangehouden die met drank op achter het stuur van hun auto zaten. Vier van hen, een 23 jarige man uit Zwaagdijk, een 51 jarige man uit Marken, een 36 jarige man uit Soest en een 49-jarige man uit IJmuiden moesten hun rijbewijs inleveren. De zeeman uit IJmuiden, die speciaal voor de kermis verlof had genomen had het meest gedronken, hij had een alcoholgehalte van 2. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden op de Kathammerzeedijk en de Julianaweg 681 bestuurders gecontroleerd.

Onder invloed

Landsmeer, 8 september, 00:54 uur

Op de Van Beekstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige bestuurder uit Landsmeer. De man had een alcoholgehalte van 1,1, terwijl voor hem als beginnend bestuurder een alcohollimiet geldt van 0,2. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren

Zaanstad, 9 september 04:57/ 05:58 uur

Zondagochtend heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige en een 46-jarige drankrijder, beiden woonachtig in Wormer. Eerstgenoemde werd aangehouden op de Padlaan in Krommenie en had een alcoholgehalte van 1,3. De 46-jarige automobilist liep op de Dam in Zaandam tegen de lamp toen agenten bij het aanspreken van de bestuurder een sterke alcohollucht roken. Een blaastest op straat gaf vervolgens aan dat de bestuurder de alcohollimiet ruimschoots had overschreden. Hoewel de meetuitslagen van het ademonderzoek op het politiebureau allemaal boven de 2 lagen, konden deze niet gebruikt worden omdat er teveel verschil in de meetresultaten zat. Om die reden heeft een speciaal opgeroepen arts bloed afgenomen dat voor onderzoek naar het laboratorium is opgestuurd.

Drankrijdster

Purmerend, 9 september, 21:40 uur

Op de Gorslaan hebben agenten zondagavond een 48-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden die met drank op haar auto bestuurde. De vrouw viel op omdat zij zonder licht over de Gorslaan reed. Bij het aanspreken van de vrouw roken de agenten een alcohollucht waarna een blaastest aangaf dat de vrouw ruim twee keer zoveel drank op had als wettelijk is toegestaan. De Purmerendse kreeg een vier uur durend rijverbod en een proces-verbaal.

Hardrijders

Middenbeemster, 9 september, 14:30-17:55 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Middenweg hebben agenten zondagmiddag een 18-jarige man uit Purmerend bekeurd en het rijbewijs ingevorderd. De Purmerender haalde een snelheid van 125 km per uur waar 60km per uur is toegestaan. De officier van Justitie behandelt de zaak verder en beslist wanneer de man, die binnenkort voor zijn groot rijbewijs moet afrijden, zijn rijbewijs terug krijgt. Op de Middenweg werden in totaal twintig hardrijders bekeurd en op hun gedrag aangesproken.

Op de A7 in Wijdewormer werden zaterdagavond tijdens een surveillance met een onopvallende politieauto twee hardrijders aan de kant gezet. De automobilisten reden 30 en 39 km per uur te hard.

Beller in de boeien

In Oostzaan heeft de politie maandagochtend een 45-jarige man uit Zwanenburg aangehouden. Agenten zagen de automobilist met de telefoon aan het oor over de Kolkweg rijden en zetten hem op het Ambacht in Oostzaan aan de kant om hem te bekeuren. De man weigerde echter mee te werken en begon de agenten uit te schelden door hen voor van alles en nog wat uit te maken. Hierop werd de bestuurder aangehouden. Hij verzette zich echter hevig zodat hij in de handboeien werd gezet en naar het politiebureau werd gebracht. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt wegens het beledigen van de agenten. Voor het bellen tijdens het rijden kreeg hij een boete van 130 euro.

Laatst gewijzigd 10-09-2007 16:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |