Gemeente Gemert-Bakel

peren plukken

Kinderen mogen zelf gratis appels en peren plukken

Persbericht

Gemert, 10 september 2007

Onder begeleiding volwassene

Kinderen mogen zaterdag zelf gratis appels en peren plukken!

De gemeente Gemert-Bakel nodigt in samenwerking met jeugdnatuurgroep De Specht en VELT- Gemert alle kinderen uit de gemeente uit om op zaterdag 15 september zelf een ochtend appels en peren te komen plukken. Zij dienen wel begeleid te worden door een volwassene. De poort van de boomgaard aan de Groeskuilen in Gemert is van 9.00 tot 13.00 uur open voor alle kinderen,

Een deel van de fruitbomen op het terrein is al gerooid ter voorbereiding op de herinrichting van het gebied. Er staan echter nog voldoende bomen om ook dit jaar weer een plukdag te organiseren. De appels en peren die nog aan de bomen hangen zijn van prima kwaliteit en smaken heerlijk.

Stevige emmer

De kinderen moeten zelf een stevige tas, emmer, kist of mand meenemen om hun fruit in te verzamelen en te vervoeren. Omdat de parkeermogelijkheden beperkt zijn wordt iedereen verzocht om met de fiets naar de boomgaard te komen.

De gehele ochtend zijn mensen van jeugd natuurgroep De Specht en VELT Gemert aanwezig. Bij hen kunnen de kinderen terecht met vragen over de dieren die op het fruit af komen. Zoals vlinders, vogels en egels Bij de poort staan enkele kraampjes waarin informatie verkrijgbaar is over andere activiteiten van deze verenigingen en over recepten voor het maken van appelmoes, jam, stroop, e.d.


-0-0-0-0-