Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 5 7 september 2007

10 tot en met 14 september:

Ray Conniff weekartiest op Radio 5

Ray Conniff is van maandag 10 tot en met vrijdag 14 september de weekartiest op Radio 5. Overdag is ieder uur een nummer van de in 2002 overleden Amerikaanse orkestleider, arrangeur en producer te horen. In Nederland is Conniff vooral bekend als leider van de Ray Conniff Singers die in de jaren 70 een hit hadden met het nummer Harmony .

Ray Conniff (6 november 1916, Attleboro, Massachusetts) is zoon van muzikale ouders. Zijn moeder speelt piano en zijn vader is trombonist en orkestleider van de plaatselijke muziekband. Ray zelf speelt al snel ook trombone en arrangeert in de jaren 30 voor verschillende bands. In de Tweede Wereldoorlog en de jaren daarna verliest Conniff het contact met de muziekwereld en studeert onder meer muziektheorie.

In de jaren 50 krijgt hij een contract bij Columbia Records. Als huiscomponist en arrangeur is hij verantwoordelijk voor vele hits van grote artiesten als Rosemary Clooney, Don Cherry, Frankie Laine, Johnny Mathis, Guy Mitchell, Johnnie Ray en Tony Bennett.

Van de platenmaatschappij mag hij in 1956 ook zelf een plaat uitbrengen. Het album S Wonderful is een groot succes. Zijn sfeervolle, lichte arrangementen met kenmerkende fraaie vocalen worden zijn handelsmerk.

Tot ver in de jaren 60 maakt Ray Conniff met zijn 25 mannen en vrouwen tellende Ray Conniff Singers de ene succesvolle plaat na de ander. Pas als de rock n roll zijn intrede doet, stopt de stroom hits enigszins. Conniff componeert in 1966 het muziekthema van de film Dr. Zhivago en gaat werken met artiesten als Simon and Garfunkel, The Carpenters en The Fifth Dimension.

Conniff blijft tot hoge leeftijd optreden en arrangementen schrijven tot hij op 12 oktober 2002 na een noodlottige val op 85-jarige leeftijd komt te overlijden.

Radio 5

Radio 5 is de in september 2006 vernieuwde publieke radiozender. Radio 5 is toegankelijk, vertrouwd, gezellig en dichtbij. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich vooral op luisteraars vanaf 55 jaar. De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen Wekker Wakker! (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio persoonlijkheden als Jan Steeman, Henk Mouwe en Jeanne Kooijmans.

www.radio5.nl

Voor meer informatie over Radio 5:

Radio 5 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 51809133 ; e: noelle.beyne@omroep.nl