Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Rookbom en vechtpartij tijdens klompenfeest

Twello, 10-09-2007 o Tijdens het klompenfeest is zaterdag 8 september in een feesttent aan de Duistervoordseweg in Twello door onbekenden een rookbom afgestoken. Hierdoor moesten vier mensen met onder meer ademhalingsklachten naar het ziekenhuis. Daarnaast ontstond een opstootje waarbij het publiek zich tegen de beveiligers en de politie keerde. De politie heeft met gepaste middelen de beveiligers en collegas weten te ontzetten.

De rookbom werd rond 01.00 uur door onbekenden afgestoken, waardoor in de tent een grote rookwolk ontstond. Het programma werd stilgelegd en door de beveiliging werd de tent ontruimd. Hierbij raakte twee beveiligers en twee bezoeksters gewond. Zij werden alle vier met onder meer ademhalingsklachten per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels hebben zij het ziekenhuis weer verlaten. De brandweer is in verband met het incident eveneens ter plaatse geweest.

Kort daarna ontstond een vechtpartij waarbij het publiek zich eerst tegen de beveiligers en later tegen de agenten keerde. Er vielen rake klappen en ook werd één van de agenten op het hoofd geslagen. De politie heeft met gepaste middelen de beveiligers en de collegas weten te ontzetten, waarna de rust weerkeerde.

Bij de politie is op dit moment de identiteit van degene(n) die de rookbom heeft/hebben afgestoken niet bekend. De politie is op zoek naar tips. Mensen die meer informatie over het incident hebben en/of weten wie de rookbom heeft/hebben afgestoken, wordt verzocht om contact op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-7000.