Ingezonden persbericht


Canon lanceert eerste netwerkscanners voor het
Workgroup segment

Amstelveen, 10 september 2007 - Canon Europa, marktleider in de markt voor digital imaging, lanceert twee nieuwe A4 netwerk kleurenscanners: ScanFront 220 en ScanFront 220P. Met deze scanners - die in rechtstreekse verbinding met het bedrijfsnetwerk staan, zonder dat aanvullende hardware of software nodig is - bevestigt Canon haar visie in documentopslag en -distributie voor kantoorgebruik.

Dankzij de hoogwaardige scanners zijn kantoormedewerkers in staat nog efficiënter met elkaar samen te werken. Daarnaast maken de uitermate compacte machines voor het zakelijke en MKB segment het mogelijk om gescande digitale gegevens rechtstreeks via het bedrijfsnetwerk te ontsluiten.

ScanFront 220 en ScanFront 220P - speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt - hebben een scansnelheid die kan oplopen tot 26 pagina's per minuut (ppm) en 52 images per minuut (ipm). Ze stellen gebruikers in staat om documenten te scannen en tegelijkertijd rechtstreeks te verzenden naar persoonlijke en gedeelde folders op het netwerk, FTP-sites, USB-devices en naar e-mailadressen. Met behulp van ScanFront's scan-to-e-mail-functie krijgen gebruikers bovendien toegang tot hun persoonlijke en algemene adresboeken via LDAP (Lightweight Directory Access Protocol(1)) - functionaliteiten die meteen bijdragen aan een substantiële productiviteitsverbetering.

Belangrijke groeimarkt
Met de lancering van ScanFront anticipeert Canon op de groeiende behoefte onder grote en middelgrote bedrijven aan hoogwaardige functionaliteiten voor het scannen van documenten. Deze markt voor 'document scanners' groeit tussen 2007 en 2011 naar verwachting met 14 procent, terwijl de markt voor netwerkscanners in dezelfde periode een groei laat zien van 46 procent. Het marktsegment voor Workgroup scanners wordt na een verwachte groei van 15 procent de grootste markt.(2) Canon heeft in Nederland al vijf jaar op rij en leidende² positie in de markt van documentscanners. In 2006 heeft Canon zelfs een marktaandeel behaald van 45,8%.

"Wij merken dat er steeds meer bedrijven kiezen voor een documentscanner van Canon. Ook bestaande klanten blijven bij Canon terugkomen wanneer ze hun scannerpark willen uitbreiden", aldus Joost Elkhuizen, Product Manager Document Management Systemen van Canon Nederland N.V.

"Het scannen en uitwisselen van beelden via netwerken krijgt een steeds hogere prioriteit nu de behoefte aan het elektronisch vastleggen en uitwisselen van data steeds vaker wordt beschouwd als een kritisch bedrijfsproces", aldus Joost Elkhuizen, "Canon heeft ScanFront 220 gelanceerd om het vastleggen en opslaan van informatie nog eenvoudiger te maken en grote en middelgrote organisaties een excellente functionaliteit te bieden voor zakelijk scannen."

ScanFront 220 en ScanFront 220P hebben een groot 8.5" TFT-display, voorzien van een touch screen, wat een zeer eenvoudige bediening mogelijk maakt en waarbij gebruikers een scanopdracht zelfs met één druk op de programmeerbare knop kan doen. Ze hebben een duidelijk overzicht van de gescande beelden, kunnen deze via het touch screen roteren, er doorheen bladeren en verifiëren dat de kwaliteit van de beelden perfect is voordat deze worden verzonden.

De netwerkscanners hebben zeer uitgebreide functionaliteiten als het gaat om scannen van documenten. Zo ondersteunen de sheetfed scanners ook het scannen van visitekaartjes - desgewenst voorzien van een reliëfdoordruk - en kunnen de scanners documenten verwerken die uit een mix van verschillende formaten bestaan. De scanners hebben uitgebreide extra ondersteunende functies, waaronder 'Automatische papier formaat detectie', 'Automatische scheefstandcorrectie en 'Blanco pagina overslaan' voor het snel verwerken van verschillende formaten documenten door elkaar. Daarnaast wordt ScanFront 220P geleverd met geavanceerde Ultrasoon detectie voor dubbele invoer en een ingebouwde functionaliteit die autorisatie door vingerafdrukherkenning mogelijk maakt.

Waterdichte beveiliging
Naast gebruiksvriendelijkheid en een verbeterde productiviteit bieden de ScanFront-netwerkscanners uitgebreide beveiligingsfuncties. Elke gebruiker krijgt een inlognaam en password om toegang te krijgen tot de scanner. Daarnaast is sprake van PDF-encryptie. De 220P bevat daarnaast een autorisatiefunctie op basis van vingerafdrukherkenning. De apparaten, die zijn ontworpen voor een eenvoudig beheer en configuratie, stellen IT-managers en systeembeheerders in staat om verschillende autorisatieniveaus in te stellen. Een ander voordeel is dat zij op afstand nieuwe gebruikers op de apparatuur kunnen aanmelden, wat inhoudt dat zij een volledig park aan ScanFronts veilig en snel kunnen beheren. De Canon ScanFront 220 en Canon ScanFront 220P zijn in heel Europa verkrijgbaar.

Over Canon

Sinds de oprichting in 1935 is Canon een toonaangevende leverancier van innovatieve producten en oplossingen op het gebied van Digital Imaging en Informatie Technologie voor consumenten en zakelijke gebruikers. Canon investeert jaarlijks 7,9 procent van de jaaromzet in Research en Development, wat in 2005 meer dan EUR 2 miljard was. Canon heeft de ambitie om in elke branche waarin het actief is, wereldwijd een nummer één positie in te nemen. Hier maken wereldwijd meer dan 118.000 werknemers zich sterk voor. De bedrijfsfilosofie van Canon is Kyosei en betekent 'samenleven en samenwerken voor het algemeen belang'. Deze filosofie klinkt door in Canons missie, doelstellingen en cultuur. Vanuit deze Kyosei-gedachte ondersteunt Canon verschillende initiatieven op maatschappelijk, cultureel en sportief vlak.

Meer informatie over Canon is te vinden op: www.canon.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Noot aan de redactie (