TNT Group

Persbericht

Pandas arriveren veilig en gezond in dierentuin Madrid - TNT transportation of Bing Xing and Hua Zuiba a success

10 september 2007, 08:30 CET - Madrid, na hun tweedaagse reis van Chengdu naar Madrid zijn de twee reuzenpandas Bing Xing en Hua Zuiba veilig en gezond aangekomen op hun nieuw onderkomen in de Madrileense dierentuin. Hier krijgen zij eerst een rustperiode van twee weken om te wennen aan hun nieuwe omgeving en zich voor te bereiden op een warm, koninklijk en overweldigend welkom dat eind september zal plaatsvinden.

"TNT heeft ervoor gezorgd dat werd voldaan aan de strikte voorwaarden voor de leefomstandigheden van de pandas tijdens de gehele reis van Chengdu naar Madrid, en zo kon deze complexe logistieke operatie een succes worden," aldus Pedro Domínguez, Special Services Manager van TNT Spanje. "TNT heeft een aantal maatregelen getroffen om de pandas een comfortabele reis te bezorgen, zoals een optimale temperatuur van 20°C tijdens de gehele reis, rechtstreekse toegang voor de dierenartsen tijdens het transport, en cameratoezicht om hun welzijn te garanderen.

Videobeelden
De videobeelden die van de reis van de twee pandas zijn gemaakt, worden ter beschikking gesteld via The Newsmarket op de website www.thenewsmarket.com/tnt. Als u voor het eerst gebruik maakt van The Newsmarket dient u zich te registreren. Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar tnt@thenewsmarket.com.

Meer informatie over de reis van de twee pandas en fotos in hoge resolutie kunt u vinden op de website http://group.tnt.com/pandas

Profiel reuzenpandas
Bing Xing is een mannelijke reuzenpanda van zeven jaar oud. Hij weegt 140 kg en is gezond en volgroeid. Bing Xing is geslachtsrijp en klaar om voor nageslacht te zorgen. Hij is de zwaarste van alle pandas van de Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Bing Xing is een leuke en gemoedelijke panda die van spelen en klauteren houdt.

Hua Zuiba is een vrouwtjespanda van vier jaar oud. Zij weegt 93 kg en is gezond en volgroeid. Zij heeft dit jaar voor het eerst geovuleerd maar heeft nog niet gepaard. Zij speelt graag met andere reuzenpandas.

De reuzenpanda dreigt op dit moment volledig uit te sterven. Er leven nog slechts 1.600 pandas in het wild in China en 140 in diverse dierentuinen. Deze laatste zijn het resultaat van een speciaal onderzoeksprogramma dat gericht is op de voortplanting van pandas in gevangenschap om ze voor uitsterven te behoeden. De Chinese regering ondersteunt dit programma in China, aangezien dit land het enige is waar voortplanting in gevangenschap succesvol is geweest. Tot nu toe hebben slechts zeven andere landen pandas ontvangen en daarvan zijn slechts vier erin geslaagd de dieren zich te laten voortplanten, waaronder Spanje in de dierentuin van Madrid.

Over de divisie Express van TNT
De divisie Express van TNT is een van s werelds meest vooraanstaande expressbedrijven voor de business-to-business markt. De divisie vervoert wekelijks 4,1 miljoen pakketten, documenten en vracht naar ruim 200 landen via haar netwerk van meer dan 1.200 depots, hubs en sorteercentra. Met ruim 23.400 voertuigen en 44 vliegtuigen beschikt de divisie over de grootste land- en luchtinfrastructuur voor deur-tot-deur expressdiensten van Europa.

De divisie Express van TNT heeft wereldwijd ruim 74.000 medewerkers in dienst en is het eerste bedrijf dat wereldwijd erkend is als Investor in People. De divisie boekte in 2006 een omzet van 6,01 miljard. Het bedrijfsresultaat bedroeg 580 miljoen, een stijging van 21,8% ten opzichte van 2005. Bezoek voor nadere informatie de website van de divisie Express van TNT op http://www.tnt.com/express .

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden