Ingezonden persbericht


Persbericht

Universal Music Group bespaart tijd en geld met BI software van NOAD

NOAD biedt snellere SOX audit

Maarn, 10 september 2007 Audits ten behoeve van Sarbanes Oxley (SOX) wet- en regelgeving zijn langdurige processen die vaak maanden duren. Met de business intelligence software EQM van het Nederlandse bedrijf NOAD gaat dit proces bij de Universal Music Group een stuk sneller. De tijd- en kostenbesparende software wordt gebruikt voor wereldomspannende applicaties.

EQM is aanvullende software voor Business Objects platforms. Zaken die in Business Objects gemist worden, waaronder eenvoudige migratie naar nieuwe versies van Business Objects, implementatie, beheer en controle zoals geëist door SOX wetgeving worden wel door EQM geboden. Het is dan ook niet voor niets dat klanten van Business Objects bij NOAD aankloppen.

Universal Music Group (UMG), de grootste muziekmaatschappij ter wereld, maakt gebruik van EQM om de ontwikkeltijd en support drastisch te reduceren. Maar wat zo mogelijk nog belangrijker is, is dat de belangrijkste softwaretoepassingen van UMG door NOAD nu SOX compliant zijn. Audits die normaal gesproken lang duren, zijn met NOAD veel sneller klaar , constateert Jeroen Opstal, werkzaam bij IT Global Applications bij Universal Music Group.

Met EQM was Opstal er zeker van dat hij de procedures van installeren, testen, implementatie en uitrollen van Business Objects zeer nabij nauwkeurig kon volgen. Een van de belangrijkste systemen voor UMG is het Digital & Mobile Sales Reporting. In deze applicatie worden alle online verkopen en de verkopen via de mobiele telefoon vastgelegd. Hier vinden enorme ontwikkelingen plaats dus de cijfers in de rapportages moeten 100 procent actueel, kloppend en SOX compliant zijn. De EQM software van NOAD voldoet, als enige aanbieder in de markt, standaard aan deze eisen.

Door de continue stroom van aanvragen vanuit de hele wereld zouden we, als we EQM niet hadden, het overzicht volledig verliezen. De draad kwijtraken betekent hier ook het kwijtraken van de geloofwaardigheid bij de leiding van het bedrijf. Zij hebben alle beschikbare informatie nodig om te kunnen concurreren in de muziekindustrie. Zonder tijdige, accurate informatie zou de investering in de business intelligence applicatie volledig verspild zijn geweest , weet Danny Matulessy, UMG s Vice President IT Global Applications.

EQM is in recordtijd de hoeksteen geworden van het Business Objects platform bij UMG en heeft tot grote kostenbesparingen en een gecontroleerde betrouwbare Business Objects omgeving geleid. Het resultaat is dat het UMG management meer vertrouwen heeft in de nauwkeurigheid van feiten en cijfers. De IT-afdeling ligt op koers en beheerst de kosten.

Over NOAD

NOAD EQM is ontwikkeld om organisaties te helpen bij het monitoren, onderhouden en managen van business intelligence systemen. Tegenwoordig is het hebben van een accuraat en gecontroleerd BI systeem een must. NOAD EQM is een software oplossing die organisaties die gebruik maken van Business Objects in staat stelt versiebeheer, change management, automated deployment en compliance management toe te passen. NOAD is in 2000 opgericht en heeft inmiddels meer dan 220 klanten in 18 landen. NOAD oplossingen worden in alle branches geïmplementeerd, waaronder de auto-industrie, financiële dienstverlening, energiebedrijven, grondstoffenleveranciers, overheid, gezondheidszorg en farmacie. NOAD werkt samen met meer dan 30 wereldwijde partners en heeft hoofdkantoren in Maarn en New York. Kijk voor meer informatie op: www.noadbi.com

Meer informatie voor de pers:

Lubbers en De Jong BV

Maartje van Oeveren

Maartje@l-dj.nl

020-4210565