Kookfabriek opent nieuw Culinair Theater in Amsterdam


AMSTERDAM, 20070710 -- Na het succes van De Kookfabriek Den Haag wordt in het najaar van 2007 De Kookfabriek Amsterdam werkelijkheid. In een voormalige, 1250 m2 grote drukkerij op het Amstel business park wordt een voor Nederland unieke kooklocatie in gebruik genomen. Met deze vestiging wordt het begrip kookstudio geherdefinieerd tot culinair theater, wat de tongen in culinair Nederland zeker zal losmaken

Vanuit de ontvangstruimte kan men de trap op naar de directiekamer die dienst kan doen als foyer, vergaderruimte en/of demonstratieruimte. Kijkend door de grote glaspui die de directiekamer scheidt van de rest van de ruimte heeft men prachtig uitzicht op de 16 kookeilanden, de demonstratiekeuken en het zitgedeelte. De demonstratiekeuken vormt het hart van De Kookfabriek. Via grootbeeldprojectie kan gekeken worden naar de kookkunsten van de grote chefs. Deze indeling van het pand in combinatie met de aanwezige theaterdoeken, licht- en geluidsapparatuur maakt het dat alle activiteiten die worden georganiseerd zich in een min of meer theatrale omgeving afspelen.

Groepen van 6 tot 500 personen kunnen onder andere de volgende activiteiten volgen:
. Chefs club waarbij de mensen koken met een celebrity-chef
. kookshow waarbij een cabaretier of bekende Nederlander act de présence geeft
. soul kitchen (koken en muziek)
. kinderkookcafé op woensdagmiddag
. family-cooking op de zondag
. kookfeest voor singles
. culinaire workshops voor beginners en gevorderden
. besloten vergaderingen

Op het moment wordt er hard gewerkt aan de verbouwing en medio september zal De Kookfabriek Amsterdam haar deuren openen!

www.kookfabriek.nl

De Kookfabriek Amsterdam
Flinesstraat 2-4 Amsterdam (tegenover Makro)
1099 CB Amsterdam
T 020 4635635
F 020 4634735
E Amsterdam@kookfabriek.nl
W. www.kookfabriek.nl





J.M. Kruyt