Let op: Duitse dieseldieven actief


DAMWOUDE, 20070910 -- Een nieuw soort dieseldiefstal doet zijn intrede langs de Nederlandse snelwegen. Kort geleden is een vrachtwagenchauffeur op een slinkse wijze een hoeveelheid diesel afhandig gemaakt, meldt Transport Online.

De vrachtwagenchauffeur werd langs de provinciale weg bij Hoorn aangehouden door een heftig zwaaiende Duitse chauffeur die meldde dat hij zonder brandstof stond. De Duitser vroeg of hij zes liter diesel mocht overtanken van de chauffeur zodat hij naar het dichtstbijzijnde tankstation kon rijden. Toen de chauffeur toestemde werd direct de Duitse bijrijder ingeschakeld om te helpen. Terwijl de ene chauffeur de diesel afzoog bewonderde de bijrijder de cabine om zo de chauffeur af te leiden.

In plaats van de zes liter bleek er minstens vijftig liter te zijn weggenomen. De chauffeur heeft aangifte gedaan van diefstal.

Een politiewoordvoerder van de politie Schagen bevestigt dat deze mannen actief zijn en roept chauffeurs op om aangifte te doen indien zij de dupe zijn geworden van deze `bende dieseldieven'. "Alleen op deze manier kunnen wij overzien op welke schaal deze dieseldieven actief zijn en kunnen zij tevens aangepakt worden." Aldus de politie Schagen (NH).

Indien u zelf gedupeerd bent door deze `dieseldieven' kunt u contact opnemen met uw plaatselijke politie: 0900-8844 of laat u direct doorverbinden met politie Schagen(NH).





Transport Online