Gemeente Enkhuizen

10 September 2007

JeugdSportPas

Laat de jeugd kennismaken met sport!

In navolging van vele andere gemeenten start nu ook Enkhuizen het succesvolle project JeugdSportPas. Verenigingen bieden vier kennismakingslessen aan voor de basisschooljeugd van De Driespan en de Hoeksteen uit groep 7 en 8. Met dit project wil de gemeente Enkhuizen de basisschooljeugd stimuleren zich te oriënteren in de sport, zodat zij een weloverwogen sportkeuze kunnen maken.

In het project JeugdSportPas spelen de basisscholen een belangrijke rol. Op de basisschool wordt aan de leerlingen van de groepen 7 en 8 een introductieles aangeboden in een sport. Na deze les kunnen kinderen zich inschrijven voor vier lessen bij de sportvereniging. De eerste introductielessen zullen medio september plaatsvinden. Gymnastiekvereniging V.E.K.-W.I.K. geeft een introductieles air-tumbling en Judoschool Eric Bos informeert de leerlingen over judo.

De introductieles en de inschrijvingen worden verzorgd door Sportservice VDM in samenwerking met de scholen. Verenigingen verzorgen de kennismakingslessen, waarbij zij gebruik kunnen maken van informatie van Sportservice VDM.
Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl