EVD organiseert Water Export Dag op 11 september 2007

16/07/2007 15:16



EVD



Kansrijke watermarkten in beeld gebracht voor ondernemers

De EVD organiseert op 11 september aanstaande, in samenwerking met het Netherlands Water Partnership (NWP), de Water Export Dag. Ondernemers uit de watersector (water en of deltatechnologie) worden op deze dag geïnformeerd over de kansen en ontwikkelingen in de belangrijkste internationale markten. Ook ondersteuning die mogelijk is van onder andere de overheid komt aan bod. De kansrijke watermarkten die in het programma zijn opgenomen: China, India, Indonesië, Vietnam, Brazilië, Egypte, Zuid-Afrika, Verenigde Arabische Emiraten / Saoedi-Arabië, Roemenië, Polen, Bulgarije, Turkije en de Verenigde Staten. De seminar zal plaatsvinden in het Crowne Plaza Hotel in Den Haag.

Of het nu gaat om waterbouw, watermanagement of drinkwatervoorziening en afvalwaterzuivering, de vraag naar producten en diensten in de wereldwatermarkt neemt aanzienlijk toe. Een van de oorzaken van deze toename is de klimaatsverandering. Maar ook de bevolkingsgroei in vaak toch al kwetsbare extreem droge danwel natte deltagebieden, zorgt voor deze trend. Hiermee ligt er een omvangrijk markt- en exportpotentieel voor de Nederlandse watersector.

Business opportunity workshops
Tijdens de business opportunity workshops in het middagprogramma lichten de waterdeskundige handelsmedewerkers van ambassades en consulaten uit betreffende landen de kansen in hun watermarkt toe. Ook wordt aandacht besteed aan de organisatie en verantwoordelijkheidsverdeling van de watersector in het desbetreffende land, de belangrijkste voorwaarden om succesvol te starten op deze markt en wat de post in het buitenland voor u kan doen. Tevens zal per workshop een ervaren ondernemer zijn praktijkverhaal vertellen.Tijdens de workshops is er ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Bij de netwerkborrel aan het eind van de middag is er gelegenheid om met collega-ondernemers of de medewerkers van de posten van gedachten te wisselen.

Praktische informatie
Meer informatie en het volledige programma is in te zien op www.evd.nl/seminars/waterexportdagen

Aanmelding
Aanmelden is alleen mogelijk via www.evd.nl/seminars/waterexportdagen Sluitingsdatum: 10 september 2007

Kosten
De kosten voor deelname aan de water export dag bedragen 75 euro per persoon Na de bijeenkomst ontvangt u een factuur.

Locatie Water export dag
Hotel Crowne Plaza Den Haag-Promenade
Van Stolkweg 1
2585 JL Den Haag