Gemeente Schiedam


Juli

Vooraankondiging expositie Moeders & zonen

18 juli 2007

Met trots en plezier nodigen de EVAs, Emancipatie van Vrouwen van Allochtone herkomst in Schiedam en COS Rijnmond & Midden Holland u uit voor de opening van de expositie Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst. Omdat wij uw komst zeer op prijs stellen willen wij u door middel van deze vooraankondiging alvast op de hoogte stellen.

De opening vindt plaats op:

Dinsdag 11 september 2007 om 16.30 uur
Stadswinkel, Stadskantoor gemeente Schiedam
Stadserf 1 Schiedam.

Vanaf 16.30 uur bent u van harte welkom in de Stadswinkel van Gemeente Schiedam.

Het programma start stipt om 17.00 uur. Wethouder mevrouw C.A.C. Daskalakis opent het programma. Stand up comedian Amar El Ajjouri treedt op als zoon van zijn moeder.

Tegenwoordig wordt er veel gediscussieerd over samen leven en samen opgroeien. In dit verband wensen Schiedamse moeders met uiteenlopende culturele achtergronden zichzelf en de opvoeding die ze hun kinderen meegeven zichtbaar te maken.

Zij stelden zich indringende vragen. Welke boodschappen hebben wij meegekregen van onze ouders? Welke hebben wij behouden en welke hebben wij overboord gezet? Wat zijn onze dilemmas, problemen, keuzes? Welke boodschappen geven wij op onze beurt mee aan onze kinderen in deze snel veranderende tijden?

Het project Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst, bestaat uit een reizende expositie, een brochure en een educatieve handleiding.

Dit project werd in Schiedam mogelijk gemaakt door Stadsregio en gemeente Schiedam met ondersteuning van Stichting Welzijn Schiedam wijkwerk.

Moeders en zonen, boodschappen voor de toekomst is een initiatief van COS Rijnmond & Midden Holland (centrum voor internationale samenwerking), Dona Daria (centrum voor vrouwen en emancipatie) en fotograaf Robert de Hartogh .