Gemeente Leeuwarden

Opening wijkpanel en dorpsbelangseizoen 2007-2008

Het wijkpanel- en dropsbelangseizoen 2007-2008 wordt officieel geopend op dinsdag 11 september aanstaande. Tijdens de opening van het panelseizoen kunnen panelleden spreken met wijkwethouders, wijkmanagers, buurtagenten. Ook kunnen zij over onderwerpen van gedachten wisselen met panels uit de andere wijken en dorpen van de gemeente Leeuwarden.

Twee keer per jaar organiseert wijkmanagement van de gemeente Leeuwarden een bijeenkomst voor wijkpanels en dorpsbelangen. Het doel van deze bijeenkomsten is elkaar informeren en de panels waardering te geven voor hun inzet. Wijkpanels en dorpsbelangen bestaan uit bewoners en zijn er voor de bewoners. Alle leden doen dit op vrijwillige basis. De wijkpanels en dorpsbelangen zijn een belangrijke schakel tussen de gemeente en de bewoners en vice versa. De betrokkenheid van de panels ervaart de gemeente als zeer waardevol. De eigen dynamiek van de wijken en dorpen vraagt om maatwerk. Door de inzet van de panels is het mogelijk om in een vroeg stadium bewoners bij de ontwikkeling en uitvoering van plannen te betrekken.

Wederom vindt de opening plaats op een bijzondere locatie, namelijk het politiebureau aan de Holstmeerweg 4. Ook de politie werkt wijkgericht en willen dit ook uitdragen. Dit is voor de panels een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de buurtagenten en het reilen en zeilen op het politiebureau. Het programma start om 19.30 uur. De media is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.


----------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de perstelefoon van de gemeente Leeuwraden (058) 233 4002.