CWI vestigt aandacht op laaggeletterdheid

10/09/2007 14:16



Centrum voor Werk en Inkomen



Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) lanceert op dinsdag 11 september een interactieve computercursus die CWI-medewerkers leert laaggeletterdheid bij werkzoekenden te signaleren en oplossingen aan te dragen. Gelijktijdig wordt een nieuwe bewegwijzering gepresenteerd die is aangepast aan werkzoekenden met lees- en schrijfproblemen. De presentatie vindt plaats tijdens de Week van de Alfabetisering, een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven.

Laaggeletterdheid vormt voor veel werkzoekenden een belangrijk obstakel bij het vinden van werk. Het is een probleem dat vaak onbesproken blijft en daarom niet herkend wordt door instanties. De door CWI ontwikkelde computercursus 'Moeite met lezen en schrijven' moet hier verandering in brengen. De cursus leert CWI-adviseurs laaggeletterdheid beter te herkennen en aan de orde te stellen tijdens gesprekken met klanten. Het oefenprogramma is er daarnaast op gericht om bij werkzoekenden met lees- en schrijfproblemen de drempels weg te nemen voor het volgen van scholing en om te kunnen verwijzen naar passend opleidingsaanbod.

De cursus en de nieuwe bewegwijzering worden gepresenteerd tijdens de Week van de Alfabetisering, een initiatief van de Stichting Lezen & Schrijven. De oefenmodule is in nauwe samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven tot stand gekomen en wordt gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tijdens de bijeenkomst op 11 september zal mevrouw Hanneke Berben, lid van de Raad van Bestuur van CWI, het estafettestokje doorgeven aan partnerorganisatie UWV.





http://www.werk.nl