Direct Wonen


DIRECT WONEN N.V.
(`Direct Wonen' of de `Groep')

DIRECT WONEN KOOPT GELDSHOP.NL EN FINANCIUM EN BREIDT STERK UIT IN FINANCIËLE DIENSTVERLENING

Direct Wonen N.V. (AIM: DIWO) maakt bekend het volledige uitstaande aandelenkapitaal van Financium en Geldshop.nl, te hebben overgenomen. De overnamesom voor Financium bedraagt 6,5 miljoen. Die van Geldshop.nl wordt niet bekend gemaakt. Beide bedrijven, actief in de hypothecaire en consumptief krediet markten, versterken Direct Wonen's online strategie en zullen een verdere groei van de divisie Financiële Diensten mogelijk maken. Beide acquisities zullen naar verwachting een positief effect op de winst hebben.

Geldshop.nl is een vooraanstaande, onafhankelijke, online bemiddelaar in financiële diensten zoals consumptief krediet, hypotheken en verzekeringen. Het bedrijf heeft een state of the art website, volledig geautomatiseerde processing en management tools die de bestaande activiteiten van de Groep ten goede zullen komen. Momenteel zijn in de database van Geldshop.nl ruim 107.000 consumenten opgenomen waarvan velen een eigen woning bezitten. De totale portefeuille in uitstaande limieten heeft een omvang van ongeveer 137 miljoen. Recent is door Geldshop.nl aanzienlijk geïnvesteerd in de verdere ontwikkeling van het softwareplatform, inclusief de website en hypotheeksoftware met (rechtstreekse) verbindingen naar front- en backoffice systemen van banken en verzekeraars. De website van Geldshop.nl behaalde in 2006 de 2e plaats in de Usability Awards en ontving in 2007 een nominatie in de categorie Beste Vergelijkingssite van ThuisWinkelAwards.

Financium, gevestigd in Nieuwegein, verschaft als hypotheekinkoopcombinatie zelfstandige intermediairs in Nederland rechtstreeks toegang tot grote geldverstrekkers op de hypothecaire markt. Daarnaast biedt Financium op het gebied van hypotheken hoogwaardige dienstverlening aan opdrachtgevers die bestaat uit het afhandelen en administratief verwerken van offertes. In 2006 werden 6.900 hypotheken gedistribueerd die circa 1,3% vertegenwoordigen van de totale nieuwe productie op de Nederlandse woninghypotheekmarkt. Momenteel verleent het bedrijf met 21 medewerkers hypothecaire diensten aan circa 1.200 tussenpersonen.

Financium boekte in 2006 een omzet van 14,0 miljoen en winst voor belastingen en buitengewone posten van 1,8 miljoen. Bij acquisitie bedraagt de Net Equity Value meer dan 1,5 miljoen. De netto kaspositie bedraagt per acquisitiedatum 1,5 miljoen.

Het management van beide bedrijven zal aanblijven. Financium en Geldshop.nl blijven actief onder de huidige merknamen.

Richard Westerhuis, Chief Strategic Officer van Direct Wonen zegt: "Beide overnames zijn een belangrijke nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling en groei van de divisie Financiële Dienstverlening en zijn tevens een aanvulling op de activiteiten in de divisie Wonen.
De overname van Geldshop.nl biedt naast een uitbreiding van onze activiteiten op het gebied van consumptief krediet, een versterking van het online platform voor hypotheekbemiddeling. Met de acquisitie van Financium worden distributie en productportfolio op het gebied van hypotheken belangrijk uitgebreid."


Noot voor de redactie (