Ministerie van Financiën

Resultaten handhavingactie Amsterdam-Oost

nieuwsbericht | 11-09-2007 | Directie Voorlichting

In Amsterdam-Oost hebben gisteren tussen 15.00 en 22.30 uur gemeenschappelijke handhavingacties van de Belastingdienst, Politie, Koninklijke Marechaussee, Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam, Stadstoezicht en de Inspectie Verkeer en Waterstaat plaatsgevonden.

Doel van de acties was het handhaven van de verkeersregels en het innen van openstaande belastingschulden en boetes. Hiervoor waren bij het Amstelstation, de Linneusstraat en de Rozenburglaan controlelocaties ingericht.

De Belastingdienst en de Dienst Belastingen Gemeente Amsterdam hebben voor enkele tienduizenden euro's aan openstaande belastingschulden geïnd. De hoogste individuele schuld die ter plekke werd voldaan bedroeg 12.000 euro. Daarnaast zijn er meer dan 30 voertuigen in beslag genomen en afgevoerd omdat de openstaande schuld niet werd voldaan.

De Politie heeft bijna 200 bekeuringen uitgedeeld voor diverse overtredingen. 1 bestuurder had nog 10 boetes openstaand voor een totaalbedrag van meer dan 1500 euro. Daarnaast werd er pepperspray aangetroffen, is 1 illegaal aangehouden en werd er een radarverklikker aangetroffen.

De Dienst Stadstoezicht heeft tijdens de actie in de Transvaalbuurt parkeercontroles uitgevoerd. Er werden 210 parkeerboetes opgelegd aan foutparkeerders.

De Inspectie Verkeen en Waterstaat heeft 3 onveilige taxi's uit het verkeer laten halen omdat zij niet voldeden aan de eisen van de Wet Personenvervoer. Een aantal andere taxi's wordt nader onderzocht op mogelijke manipulatie van de administratie en de kilometerstand.

Zie ook

Zie het origineel


* Dossier Uitvoering


* Laatst aangepast: 11-09-2007