Politie Hollands Midden

Datum: 11 september 2007

Politie Hollands Midden Politie vordert acht rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend acht rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l. en boven de invorderingsgrond. Dit ligt op 350 ug/l. voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurder hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In De Zilk reed op zaterdag 8 september rond 10.40 uur een 25 jarige vrouw uit De Zilk met haar auto tegen een verkeersgeleider en vervolgens tegen een boom aan de Zilkerduinweg. Met onbekend letsel werd zij overgebracht naar het LUMC waar in verband met het bestaan van verdenkingen van alcoholgebruik een bloedproef van haar werd afgenomen.

In Noordwijk werd maandag 10 september rond 03.20 uur op de Van de Mortelstraat een 21 jarige automobilist uit Nieuw Vennep aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij met zijn ademanalyse uit op 455 ug/l.

In Leiden werd op vrijdag 7 september rond 20.35 uur op het Noordeinde een 53 jarige snorfietser uit Leiden met drank op betrapt. Hij kwam tot 1.375 ug/l. Zaterdag 8 september rond 00.10 uur werd een 31 jarige automobilist op de Haagweg aangehouden. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 705 ug/l. Zondag 9 september werd rond 02.15 uur aan de Nieuwe Beestenmarkt een 25 jarige bromfietser uit Leiden gecontroleerd. Hij kwam als beginnend bestuurder uit op 540 ug/l.

In Voorschoten controleerde de politie zondag 9 september rond 17.00 uur op de Hofweg een 28 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Omdat er vermoedens waren dat er naast alcohol ook mogelijk sprake was van drugsgebruik werd van deze man een bloedproef afgenomen.

In Alphen aan den Rijn werd zondag 9 september rond 05.00 uur op de Zonneweg een 21 jarige automobilist uit Kouderkerk aan den Rijn aangehouden. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse op 495 ug/l.

In Lekkerkerk controleerde de politie zondag 9 september rond 17.35 uur op de C.G. Roosweg een 38 jarige automobilist uit Schoonhoven. Zijn ademanalyse kwam uit op 1.180 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog 27 bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l. (0.88 ug/l. beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l. (350 ug/l. voor beginnend bestuurder.) Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Leiden ( 11 x), Leiderdorp ( 5x), Voorschoten, Hazerswoude-dorp, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn ( 4x), Stolwijk, Bergambacht en Ouderkerk aan den IJssel.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Voorhout Aanhoudingen na alerte reactie omwonenden De politie heeft maandagmiddag 10 september een 19 jarige vrouw en een 26 jarige man uit Oradea en een 19 jarige man uit Calarasi (Roemenië) aangehouden op verdenking van het plegen van een woninginbraak eerder die middag. Een bewoonster van een woning aan de Meidoornrode was even van huis toen er in haar woning werd ingebroken. Bij thuiskomst merkte ze dat er een persoon in haar woning was. Deze sprong aan de voorzijde vanaf de eerste etage uit het raam. De bewoonster is naar de voorzijde gelopen en zag dat een buurman de achtervolging al had ingezet. Een andere buurman had intussen de politie gebeld. Ook andere getuigen belden met de politie en gaven hun gegevens door. Drie personen die volgens de getuigen zich verdacht hadden opgehouden in de buurt liepen in de omgeving Beethovenlaan / Componistenlaan. Agenten hebben direct de buurt te voet afgezocht en afgegrendeld. De politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten werd ingezet. Omdat de personen vermoedelijk met de trein wilden ontkomen werden ook de treinen korte tijd stilgelegd. De politie hield uiteindelijk de drie verdachten aan op de Componistenlaan. Uit de woning bleek een klein geldbedrag en parfum te zijn gestolen. De politie prijst het alerte omtreden van de buurtbewoners en hun oplettendheid. Het onderzoek wordt voortgezet. In verband met dit verdere onderzoek vraagt de politie dat eventuele getuigen zich alsnog te melden bij de politie in Voorhout. Met name komt de politie ook graag in contact met een man die met een fiets was en die agenten aansprak en vertelde dat één van de verdachten door het weiland kwam. Getuigen kunnen bellen met de politie in Voorhout via 0900-8844.

Rijnsburg Verkeersongeval Maandag 10 september om 15.30 uur vond op de kruising Sandtlaan/Langevaart een aanrijding plaats. Een 35 jarige vrachtwagenchauffeur uit Den Haag reed over de Langevaart en sloeg rechtsaf de Sandtlaan in. Hij zag bij het afslaan een 38 jarige fietsster uit Rijnsburg over het hoofd. De vrouw werd met een beenbreuk overgebracht naar het LUMC. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Leiden Kop-staartaanrijding Lammenschansweg Een 41 jarige automobiliste uit Leiden is maandag 10 september met nekklachten overgebracht naar het LUMC na een kop-staartaanrijding op de Lammenschansweg. Bij de aanrijding tussen de Zoeterwoudsesingel en de Lorentzkade raakten drie auto's betrokken. De Leidse reed in het midden. Een 32 jarige Noordwijkse kon niet tijdig afremmen voor het verkeer waardoor de aanrijding ontstond. Het ongeval gebeurde om 17.15 uur.

Leiden Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Vinkenstraat. De inbraak vond overdag op maandag 10 september plaats. Men kwam binnen na het vernielen van een ruit van de voordeur. Getuigen spreken van drie daders, jongens van tussen de 15 en 17 jaar oud die zich met fietsen verplaatsten. Uit de woning zijn meerdere goederen gestolen zoals een blauwe laptop, een navigatiesysteem, een digitale camera met toebehoren, een spelcomputer, een rugtas en een bruine tas. De politie heeft een buurt- en sporenonderzoek gehouden. Tot op heden ontbreekt nog ieder spoor van de dader(s).

Leimuiden Diefstal paardenzadels Uit een privé pension stal aan de Willem van der Veldenweg zijn in de nacht van zondag 9 op maandag 10 september drie paardenzadels en vijf hoofdstellen gestolen. In de stal werden kasten opengebroken waar de zadels en hoofdstellen in waren opgeborgen. De diefstal werd maandagmiddag rond 14.30 uur ontdekt. De politie doet onderzoek naar de diefstal.

---------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --