Atradius krijgt verzekeringslicentie in Turkije

11/09/2007 10:11



PR Newswire



AMSTERDAM, September 11 /PRNewswire/ --

- Internationale kredietverzekeraar ziet kansen in snelgroeiende markt

Atradius heeft vandaag een vergunning gekregen om als kredietverzekeraar in Turkije te mogen opereren. Vanuit Istanbul zal Atradius zowel Turkse bedrijven als lokale vestigingen van internationale concerns van haar diensten voorzien. Selda Eke (41) is benoemd tot Country Manager Turkije. Hiervoor werkte zij bij AON Risk Services Istanbul, op het gebied van Risico Management en Business Development van financiële producten.

Met de sterk opkomende Turkse economie groeit ook het aantal bedrijven dat zijn debiteurenrisico wil afdekken. De marktpenetratie van kredietverzekering is er echter nog laag, in vergelijking met West-Europese landen. "Turkije is op dit moment een van de snelst groeiende economieën in de wereld. Gesitueerd tussen Europa, Azië en de Golfstaten is het land al duizenden jaren een handelsknooppunt. Vanuit ons kantoor in Istanbul willen we Turkse en internationale bedrijven ondersteunen bij het betreden en ontginnen van nieuwe markten", aldus Thomas Langen, Regiodirecteur Atradius voor Duitsland, Midden- en Oost-Europa.

Isidoro Unda, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO von Atradius N.V. voegt daaraan toe: "Als kredietverzekeraar met activiteiten in meer dan veertig landen spelen we een grote rol in het verzekeren van wereldhandel. Het is daarom een belangrijke stap in onze globale groeistrategie om nu ook aanwezig te zijn in een centrale markt als Turkije. Daar richten we ons op bedrijven en exporteurs die het risico willen verzekeren dat een afnemer niet of niet tijdig betaalt."

Over Atradius

Atradius is een van 's werelds grootste kredietverzekeraars met premie-inkomsten van 1,3 miljard euro en een mondiaal marktaandeel van 24 procent. Het bedrijf verzekert jaarlijks handel ter waarde van 400 miljard euro tegen het risico van wanbetaling en biedt tal van producten, variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Met 3.500 medewerkers en meer dan 90 kantoren in 40 landen heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 45 miljoen ondernemingen. Op basis hiervan worden 12.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen. Atradius heeft een A-rating van Standard & Poor's (vooruitzicht stabiel) en A2 van Moody's (vooruitzicht stabiel).

http://www.atradius.nl

Meer informatie, Atradius Corporate Communications, Carlinda Lengkeek, Tel: +31-(0)20-553-2394, Mobiel: +31-(0)6-22207494, E-mail: carlinda.lengkeek@atradius.com