Mercer Human Resource Consulting introduceert nieuwe mondiale merknaam

11/09/2007 10:12



Lensink van Berkel BV



'Mercer' als afspiegeling van uitgebreide activiteiten

New York, 12 september 2007 - Met ingang van vandaag is de vereenvoudigde naam 'Mercer' de nieuwe merknaam van Mercer Human Resource Consulting, één van de grootste HR adviesbureaus ter wereld. De mondiale naamswijziging geeft voor Mercer al haar diensten weer: consulting, outsourcing en investment. Hiermee begeeft het bedrijf zich niet enkel op het vlak van human resources. Met ruim 17.000 werknemers in 40 landen zal Mercer deze diensten gewoon aan haar 25.000 klanten blijven aanbieden.

"De merknaam Mercer is gekoppeld aan een mooie erfenis waaraan onze mensen nu al meer dan 60 jaar aan bouwen," aldus M. Michele Burns, voorzitter en CEO van Mercer International. "Feit is echter dat Mercer een veel breder aanbod aan oplossingen heeft dan die waarmee we van oorsprong bekend zijn. Daarbij is de groei van ons bedrijf voor een groot deel juist te wijten aan nieuwe initiatieven." De uitbreiding van competenties heeft geleid tot een betere financiële prestatie. Al vier achtereenvolgende kwartalen zijn de opbrengsten gegroeid: het tweede kwartaal van 2007 steeg de winst met 12 procent. Ook de winstmarge over deze periode nam toe.

Mercer communiceert de bredere waaier van haar mogelijkheden en haar naam via een nieuwe reclamecampagne, een nieuwe samenvatting van haar bedrijfsmogelijkheden en de lancering van de nieuw ontworpen website van Mercer, te zien via www.mercer.nl.

Burns: "Het is onze vaste overtuiging dat geen enkele onderneming hetzelfde aanbod en hetzelfde spectrum aan oplossingen heeft te bieden als wij. Laat staan dat anderen het talent, de ervaring en de toegewijde mensen daarvoor in huis hebben. We bieden expertise van begin tot eind, aangevuld met producten en oplossingen over de hele breedte van consulting, outsourcing en investment voor zowel multinationals als middelgrote bedrijven."

Over Mercer
Mercer is een vooraanstaande mondiale aanbieder van consulting, outsourcing en investment services en heeft wereldwijd meer dan 25.000 klanten. De consultants van Mercer bieden hun klanten ondersteuning bij het ontwerpen en beheren van gezondheid, pensioen en andere arbeidsvoorwaarden en het optimaliseren van human capital. Het bedrijf loopt ook voorop in benefit outsourcing oplossingen. De investment services betreffen investment consulting en multi-manager investment management. Mercer heeft ruim 17.000 mensen in dienst, verspreid over meer dan 40 landen. De onderneming is 100 procent dochter van Marsh & McLennan Companies, Inc., die aan de beurzen van New York, Chicago en Londen staat genoteerd (tikkersymbool: MMC). Voor meer informatie, zie: www.mercer.nl.






Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,