Persberichten Heuvelrug, 10.05 uur

Utrecht, 11-09-2007

Rijbewijs kwijt

VEENENDAAL Een 38-jarige man raakte zijn rijbewijs kwijt nadat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september hield de politie de 38-jarige man uit Veenendaal staande op de Kleine Beer. Bij de blaastest bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken, waarop de man werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de Veenendaler 420 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen omdat hij de wettelijke grens die hiervoor aan een beginnend bestuurder wordt gesteld had overschreden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Hoofdstraat een een 52-jarige man uit Leersum aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Agenten controleerden de bestuurder om 00.15 uur en vroegen hem te blazen. Toen bleek dat de man teveel had gedronken is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat hij 625 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding letsel

LANGBROEK Een 52-jarige vrouw raakte maandagmorgen gewond toen zij werd aangereden door een vrachtwagen.

Om 11.05 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding op de Doornseweg. Ter plaatse bleek dat de 52-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede over de Doornseweg reed in de richting van Langbroek. Op een gegeven moment stopte ze om linksaf te slaan, de ventweg op. Een 44-jarige vrachtwagenbestuurder die achter haar reed zag niet dat de vrouw stil stond en kon zijn wagen niet tijdig meer stoppen. Bij de aanrijding die ontstond raakte de personenauto total-loss. Ook de vrachtauto moest worden weggesleept. Het letsel van de vrouw leek mee te vallen, maar zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Zeist.