Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 11-09-2007

Twee mannen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs

UTRECHT - De politie heeft in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 september twee mannen aangehouden omdat zij in het bezit waren van harddrugs.

Omstreeks 00.15 uur controleerden agenten tijdens de surveillance een geparkeerde auto ter hoogte van de Lunettenbaan. De 24-jarige passagier uit Hilversum was niet in het bezit van een legitimatiebewijs. Omdat de agenten het niet vertrouwden werd de man gevraagd zijn zakken te legen. Uit de zakken van de man kwam een klein weegschaaltje en een aantal wikkels met wit poeder (vermoedelijk cocaïne). De 34-jarige bestuurder uit Hilversum werd ook gecontroleerd. Bij deze man werd een groot geldbedrag en eveneens een aantal wikkels met harddrugs aangetroffen.

De mannen werden aangehouden en de auto in beslag genomen. In de kofferbak van de auto werd een nog onbekende hoeveelheid wit poeder aangetroffen. Tevens werden nog eens 265 pillen (vermoedelijk slaaptabletten) in de auto gevonden. Het tweetal werd voor verhoor ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT - Maandagavond heeft de politie op de 2de Daalsedijk een autokraker aangehouden.

Agenten werden omstreeks 22.50 uur naar de 2de Daalsedijk gestuurd omdat getuigen een auto-inbreker hadden overlopen. Ter plaatse zagen agenten een - voor hen bekende - man lopen. De 32-jarige man uit Utrecht werd door de agenten aangesproken. De getuigen riepen naar de agenten dat het de man betrof die zojuist de inbraak had gepleegd. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. In de omgeving werd een auto aangetroffen waar getracht was het slot te forceren. Tijdens het fouilleren kwam er een gestolen radio-frontje uit de zak van de verdachte.

Man aangehouden voor vernieling

UTRECHT - Op de W.A. Vultostraat heeft de politie maandagavond man aangehouden omdat hij geprobeerd had een ruit van een woning in te gooien.

Rond 21.55 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man geprobeerd had een ruit van een woning aan de W.A. Vultostraat te vernielen. De man had zonder enige aanleiding een grote steen tegen het raam gegooid en was daarna doodleuk doorgelopen. Op de Broeder Alarmstraat werd de 26-jarige verdachte uit Utrecht aan de hand van het opgegeven signalement herkend en aangehouden.

Aanrijding letsel

VLEUTEN - Op de Maarsenseweg vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen een fietser en een vrouw op een snorfiets.

Een 16-jarige jongen uit Vleuten reed met zijn fiets over de Maarsenseweg in de richting van Vleuten. Op een gegeven moment wilde de jongen een groepje fietsers inhalen en had niet in de gaten dat uit tegenovergestelde richting een 40-jarige vrouw uit Maarssen met haar snorfiets kwam aanrijden. Het gevolg was een frontale botsing waarbij de vrouw gewond raakte. Zij werd met lestel aan haar heup en nek naar het ziekenhuis gebracht.

Aangehouden voor heling

UTRECHT - Bij een fietsenstalling aan de Catharijnesingel heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Omstreeks 13.40 uur kwam een 58-jarige man uit Utrecht 'zijn' fiets stallen bij de stalling aan de Catharijnesingel. Het personeel van de stalling herkende de fiets als voormalige huurfiets die nooit meer was teruggebracht. De politie werd gebeld en hield de Utrechter aan. De man verklaarde de fiets van een vriend geleend te hebben. De politie kijkt of zij de 'vriend' nog kunnen achterhalen.