BedrijfsautoRAI

Scania levert unieke truck aan Theunissen BV

(9/10/2007)
Scania heeft een zeer bijzondere truck geleverd aan de Firma Theunissen, een familiebedrijf uit Wekerom. Het betreft hier een Scania R560LB8x2/4HNB. Deze wagen is een vier-assige motorwagen met een kabelafzetsysteem. De cabine is zeer rijk uitgerust en van alle gemakken voorzien. Met deze nieuwe aanwinst heeft de Firma Theunissen drie Scaniaâs in hun bezit.
De heer A. Theunissen is in 1988 begonnen met het ophalen van oud ijzer en metalen. Dit werd gedaan met een kleine vrachtwagen met kraan. De onderneming was een succes en het bedrijf groeide al snel uit tot een grote inzamelplaats voor gebruikte materialen. In 1995 werd een extra chauffeur aangetrokken om aan alle vraag te kunnen voldoen. Tegenwoordig verhandelt de heer Theunissen ongeveer 400 ton schroot per week. Theunissen heeft inmiddels dus drie Scaniaâs op de weg; twee van het type R143 en de nieuwste aanwinst, de R560.

De R560 onderscheidt zich doordat die een triple-onderstel heeft. Dit onderstel zorgt voor een optimale aslastverdeling. Ook zijn alle assen van dit type vrachtwagen luchtgeveerd. Theunissen koos voor dit type truck, omdat het comfortniveau zeer hoog is en de stabiliteit groot, zowel bij lage als bij hoge gewichten. Bovendien kan men bij een Scania de aslastverdeling aflezen in de cabine. Op deze manier kan de chauffeur goed in de gaten houden of het gewicht in de truck goed is verdeeld. Voor extra rijcomfort is het draaistel van de wagen kort, waardoor men gemakkelijk met de wagen kan insteken. De heer Theunissen is erg tevreden over zijn keuze voor deze Scania: âDeze truck rijdt zo comfortabel, dat het voelt alsof je in een luxe auto rijdt.â

Voor de motor is gekozen voor een 560 Pk sterke V8 motor. De keuze is op deze motor gevallen, omdat die een koppel heeft van 2700 Nm. De truck heeft hiermee meer trekkracht dan een 500Pk V8. âDe voornaamste reden voor de Firma Theunissen om te kiezen voor een derde Scania is de kwaliteit en levensduur van de trucks, de goede service en het gunstige brandstofverbruik,â aldus de heer Balt, account manager Scania Oost.